Η Ινδία σκέφτεται να περιορίσει τις πωλήσεις κινέζικων κινητών κάτω των $150

Τί μεταδίδει το Reuters

Τί μεταδίδει το Reuters

Η Ινδία σκέφτεται να περιορίσει τις κινεζικές εταιρείες από τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων κάτω των 150 δολαρίων σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει τις προοπτικές των εγχώριων εταιρειών, ανέφερε τη Δευτέρα το Bloomberg News, επικαλούμενο άγνωστες πηγές.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κίνηση θα ήταν ένα πλήγμα για τις κινεζικές εταιρείες όπως η Xiaomi, σύμφωνα με την έκθεση του Bloomberg. Τα σχέδια συμπίπτουν με τις αυξανόμενες ανησυχίες στην Ινδία σχετικά με τις κινεζικές μάρκες που υποτιμούν τους τοπικούς κατασκευαστές smartphone.

Δεν είναι σαφές εάν η ινδική κυβέρνηση θα ανακοινώσει πολιτικές ή θα χρησιμοποιήσει άτυπα κανάλια για να εφαρμόσει τον αποκλεισμό των κινέζων κατασκευαστών smartphone, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι κινεζικές εταιρίες αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό κομμάτι των φτηνών smartphone που είναι δημοφιλή στους χρήστες που απομακρύνονται από τις παραδοσιακές συσκευές στην Ινδία, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο.

Ινδικές εταιρείες όπως η Lava και η MicroMax κέρδισαν γρήγορα δημοτικότητα μετά την κυκλοφορία τους πριν από μια δεκαετία, αλλά έκτοτε έχουν χάσει μερίδιο αγοράς λόγω του σκληρού ανταγωνισμού από τις κινεζικές εταιρείες.

Πολλές κινεζικές εταιρείες δυσκολεύτηκαν να δραστηριοποιηθούν στην Ινδία λόγω πολιτικών εντάσεων μετά από μια συνοριακή σύγκρουση το 2020. Η Ινδία επικαλέστηκε ανησυχίες για θέματα ασφάλειας για την απαγόρευση περισσότερων από 300 κινεζικών εφαρμογών και έχει επίσης αυστηροποιήσει τους κανόνες για τις κινεζικές εταιρείες που επενδύουν στην Ινδία.

Η Xiaomi και η ανταγωνιστική της Vivo ερευνώνται από την υπηρεσία καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος της Ινδίας για φερόμενα παράνομα εμβάσματα και ξέπλυμα χρήματος. Και οι δύο αρνούνται οποιοδήποτε αδίκημα.

Οι εταιρείες και η ινδική κυβέρνηση δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό της έκθεσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy