Για άλλες 8 ημέρες «υπό παράνομη» κράτηση στα κατεχόμενα ο Ανδρέας Σουτζιής

Kατηγορείται για την κατοχή ασυρμάτου, φωτογραφικού υλικού από στρατιωτική περιοχή, χάρτες κά

Kατηγορείται για την κατοχή ασυρμάτου, φωτογραφικού υλικού από στρατιωτική περιοχή, χάρτες κά

Για άλλες 8 ημέρες θα παραμείνει “υπό κράτηση” στα κατεχόμενα ο Ε/κ Ανδρέας Σουτζιής που κατηγορείται για την κατοχή ασυρμάτου, φωτογραφικού υλικού από στρατιωτική περιοχή, χάρτες κά.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος του, Οντζέλ Πολιλί, οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή του Σουτζιή λήφθηκαν όταν ο ίδιος με άλλους 25 Ε/κ έκανε πεζοπορία από τη Δερύνεια προς την εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου. Μέχρι στιγμής, πρόσθεσε, δεν έχει έρθει στο προσκήνιο κατηγορία για κατασκοπεία εναντίον του κ. Σουτζιή.

Ο κ. Πολιλί ανέφερε επίσης ότι το «επαρχιακό δικαστήριο» Τρικώμου όπου έγινε η πρώτη σύλληψη, διέταξε να εξεταστεί ο κ. Σουτζιής σε νοσοκομείο, πράγμα που δεν έγινε και ο Τ/κ δικηγόρος θεωρεί πως πρόκειται για περιφρόνηση «δικαστηρίου». Σημείωσε επίσης ότι οι πληροφορίες που η «αστυνομία» ήθελε να συλλέξει από τις συσκευές που είχε ο κ. Σουτζιής μαζί του (π.χ. κινητό) θα μπορούσε να γίνει σε 5 μέρες, αλλά μόλις χθες ξεκίνησαν να το κάνουν.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, κατά τη διαδικασία σήμερα στο «επαρχιακό δικαστήριο» αναφέρθηκε ότι στην κατοχή του κ. Σουτζιή φέρονται να βρέθηκαν 9 χάρτες πάνω στους οποίους είχε υπογραμμισθεί η στρατιωτική περιοχή. Φέρονται, επίσης, να εντοπίστηκαν επίσης στην κατοχή του δύο φωτογραφικές μηχανές, συσκευή GPS και ηχητικό υλικό (που δεν διευκρινίζεται τι ήταν). Βρέθηκαν ακόμη 21.775 δεδομένα σε 21 φακέλους σε κάρτες μνήμης και εξετάζονται.

Ο «αστυνομικός ανακριτής» ζήτησε επιπλέον χρόνο για να εξετάσουν τα δεδομένα και να ακούσουν το ηχητικό υλικό, ενώ ο «γενικός εισαγγελέας», Χασάν Μποσνάκ υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα θέμα που άπτεται της δημόσιας ασφάλειας.

Ο δικηγόρος του κ. Σουτζί, Οντζέλ Πολιλί δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έχουν σε αυτή τη διαδικασία έχουν παραβιαστεί ακόμη και οι πιο απλοί νομικοί κανόνες. Σημείωσε επίσης ότι για το θέμα δεν έχει ενημερωθεί η Τεχνική Επιτροπή για το έγκλημα και την εγκληματικότητα, η οποία πρέπει να παρέμβει σε αυτή την υπόθεση.

Όπως αναφέρεται στα κατεχόμενα, ο κ. Σουτζιής θα παραμείνει “υπό κράτηση” για άλλες 8 ημέρες και θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Πέμπτη σε «στρατοδικείο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy