ΓΕ: Θέματα κοινού ενδιαφέροντος θα συζητήσει στο Λουξεμβούργο

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους Κύπριους Δικαστές και επαφές με τους Έλληνες Δικαστές

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους Κύπριους Δικαστές και επαφές με τους Έλληνες Δικαστές

Κατ’ ιδίαν συναντήσεις με αντικείμενο θέματα κοινού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, θα έχουν στην έδρα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, στο πλαίσιο επίσκεψης τους στο Λουξεμβούργο, η οποία ξεκινά την Κυριακή 29 Μαΐου.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη 30 και 31 Μαΐου, οι δύο αξιωματούχοι θα συναντήσουν τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου, Δικαστή Koen Lenaerts και τον Πρόεδρο του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, Δικαστή Marc van der Woude, ενώ θα έχουν συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους Κύπριους Δικαστές και επαφές με τους Έλληνες Δικαστές.

Θα παρακολουθήσουν επίσης την παρουσίαση του εισηγητή της υπόθεσης C-359/21TP, η οποία αφορά σε ενδεχόμενες παραβιάσεις για τη διαμόρφωση γενικού πλαισίου για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία (Οδηγία 2000/78/ΕΚ), καθώς και την ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου της ΕΕ.

Την Τετάρτη 1η Ιουνίου, οι Σαββίδης και Αγγελίδης θα συμμετάσχουν στην επετειακή Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO), που πραγματοποιείται για να σηματοδοτήσει τον έναν χρόνο από τη λειτουργία της.

Στη Σύνοδο θα παραστούν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, Ευρωπαίοι και εθνικοί Εισαγγελείς και άλλοι προσκεκλημένοι. Η Κύπρος είναι μια από τις χώρες που συμμετείχε στην διαδικασία θέσπισης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, της οποίας είναι σήμερα μέλη 22 κράτη μέλη της ΕΕ.

Οι Σαββίδης και Αγγελίδης μεταβαίνουν στο Λουξεμβούργο μετά από πρόσκληση των τριών Κύπριων Δικαστών Κωνσταντίνου Λυκούργου (προέδρου του τετάρτου τμήματος του Δικαστηρίου της ΕΕ), Σάββα Παπασάββα (αντιπροέδρου Γενικού Δικαστηρίου ΕΕ) και Άννας Μαρκουλλή (προέδρου τμήματος Γενικού Δικαστηρίου ΕΕ) καθώς και του Κύπριου Γενικού Εισαγγελέα του Δικαστηρίου της ΕΕ, Νικόλαου Αιμιλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy