Φόνος Τρεμιθούσας: Πού ποντάρει η υπεράσπιση για να πετύχει ποινή με αναστολή

Τροποποίηση του κατηγορητηρίου συμφώνησαν οι δύο πλευρές στην υπόθεση του φόνου της Τρεμιθούσας

Τροποποίηση του κατηγορητηρίου συμφώνησαν οι δύο πλευρές στην υπόθεση του φόνου της Τρεμιθούσας

Τροποποίηση του κατηγορητηρίου συμφώνησαν οι δύο πλευρές στην υπόθεση του φόνου της Τρεμιθούσας, με τον 74χρονο, Ντέιβιντ Χάντερ, κατηγορούμενο να αναμένεται να παραδεχθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, όπως λέχθηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου. Η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 13 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε αναβολή για σκοπούς ετοιμασίας της γραπτής αγόρευσης από τη συνήγορο υπεράσπισης δικηγόρο Νικολέτα Χαραλαμπίδου.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας αρχής Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου δεν έφερε ένσταση και ως εκ τούτου το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση  για τις 13 Δεκεμβρίου, 2022 στις 09:30 το πρωί. Διέταξε επίσης όπως ο 74χρονος παραμείνει υπό κράτηση.

Ο κ. Χατζηκύρου σημείωσε επίσης πως τα γεγονότα της υπόθεσης και ο μετριασμός της ποινής θα τύχουν έγκρισης από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Σε δηλώσεις του ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του 74χρονου, ο Michael Polak, του Justice Abroad με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε ότι «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για το γεγονός ότι έχει αποσυρθεί η κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, αφού ο στόχος μας από την αρχή ήταν να βγάλουμε τον Ντέιβιντ από τη φυλακή, ώστε να γυρίσει το συντομότερο στο σπίτι.

Στην επόμενη ακρόαση, τα ισχυρά ελαφρυντικά του Ντέιβιντ, όπως ο καλός του χαρακτήρας και η μακροχρόνια και στοργική σχέση με τη σύζυγό του, θα τεθούν ενώπιον του Δικαστηρίου. Ελπίζουμε, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών αυτής της υπόθεσης, και της νομολογίας σε παρόμοιες υποθέσεις από όλο τον κόσμο, ότι η τελική ποινή θα είναι με αναστολή.

Ευχαριστούμε όλους από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο και όλο τον κόσμο για την υποστήριξή τους προς τον Ντέιβιντ και την οικογένειά του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Η οικογένεια συγκεντρώνει χρήματα για να καλύψει τα νομικά έξοδα και τα έξοδα επιστροφής του Ντέιβιντ πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δηλώνει συγκλονισμένη με τις γενναιόδωρες εισφορές που έχει λάβει και ευχαριστεί κάθε άτομο που έχει κάνει δωρεά».

Σημειώνεται πως όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο και οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στην τροποποίηση του κατηγορητηρίου. Στην επόμενη δικάσιμο όπως ειπώθηκε στο Δικαστήριο οι  δυο πλευρές κατέληξαν στα γεγονότα της υπόθεσης γεγονός που επιτρέπει στην κατηγορούσα αρχή να διαφοροποιήσει το κατηγορητήριο.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται πλέον όπως αναφέρθηκε και από τη συνήγορο υπεράσπισης να αλλάξει την απάντηση του παραδεχόμενος την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης τον Δεκέμβριο του 2021, ο 74χρονος Βρετανός επέφερε τον θάνατο στην σύζυγο του η οποία βρισκόταν στο τελικό στάδιο καρκίνου, επειδή όπως ανέφερε αργότερα δεν μπορούσε να την βλέπει να υποφέρει. Όπως ισχυρίσθηκε, η ίδια του ζητούσε να την απαλλάξει από τους φρικτούς πόνους.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy