Φόνος στα Λατσιά: Για άλλες 5 μέρες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης των 7 υπόπτων

Για άλλες πέντε μέρες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης 7 προσώπων σε σχέση με την υπόθεση φόνου στα Λατσιά, ενώ συνεχίζονται οι εξετάσεις από το ΤΑΕ Λευκωσίας για πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Εναντίον των επτά προσώπων, τα οποία οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους, διερευνάται υπόθεση που αφορά στα αδικήματα: Συνομωσία προς διάπραξη φόνου και ανθρωποκτονία, τα οποία διαπράχθηκαν στις 4 Ιανουαρίου 2023, στα Λατσιά, με θύμα 60χρονο.

Όπως αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ενώπιον του δικαστηρίου, η υπόθεση βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διερεύνησης αλλά υπολείπεται αρκετό έργο για την ολοκλήρωση των εξετάσεων αφού έχουν προκύψει νέες μαρτυρίες που πρέπει να αξιολογηθούν και να ληφθούν επιπρόσθετες καταθέσεις που αφορούν και τους 7 υπόπτους.

Σημειώθηκε, παράλληλα, ότι εντοπίστηκαν νέα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από τις νέες μαρτυρίες που προέκυψαν τα οποία παραλήφθηκαν και αξιολογούνται και τα οποία δυνατό να κατέγραψαν τις κινήσεις των δραστών τόσο πριν όσο και μετά το επεισόδιο.

Επιπρόσθετα, για την υπόθεση, έχει ληφθεί μια οπτικογραφημένη κατάθεση από ένα ανήλικο παιδί και αναμένεται να ληφθεί δεύτερη μετά από αξιολόγηση και προετοιμασία από δεύτερο ανήλικο.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, που διενήργησαν στις 5 Ιανουαρίου τη νεκροτομή στη σορό του θύματος, ο θάνατος του 60χρονου προήλθε από αιμορραγικό σοκ, συνέπεια αιμορραγίας από τραυματικές κακώσεις κοιλιακών αγγείων και οργάνων.

Οι ύποπτοι φέρονται να έσερναν το θύμα από τις σκάλες αφού προηγουμένως τον χτυπούσαν βίαια. Ακόμα υπάρχουν μαρτυρίες πως μετά το φονικό πήγαν  για μπύρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy