Φόνος Lesya: Ήρθε για να γλιτώσει από τον πόλεμο-Γνώρισε τον ύποπτο πριν ένα μήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ύποπτος αρνείται οποιαδήποτε ενοχή

Ο ύποπτος αρνείται οποιαδήποτε ενοχή

Σημαντικά τα ευρήματα από τη νενομισμένη νεκροτομή της 28χρονης Lesya Bykova από την Ουκρανία, από τα οποία προκύπτει ότι φέρει κάταγμα σε σημείο του υοειδούς οστού καθώς και εξωτερικές κακώσεις, ανέφερε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου και εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ, Μιχάλης Νικολάου, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο 31χρονος ύποπτος αρνείται οποιαδήποτε ενοχή.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, αρχικά διευκρίνισε ότι «δεν υπήρξε ανατροπή με τον τρόπο που παρουσιάζεται, καθώς υπήρχαν από την πρώτη στιγμή υποψίες ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως τα παρουσίαζε ο ύποπτος, όμως δεν υπήρχε συγκεκριμένη μαρτυρία που να δικαιολογούσε την έκδοση οποιουδήποτε εντάλματος».

Ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου εξήγησε ότι η 28χρονη αφίχθηκε στην Κύπρο αρχές Ιανουαρίου και εγκαταστάθηκε μόνιμα. Είχε εξασφαλίσει ειδική άδεια διαμονής από το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στην πατρίδα της. Βρισκόταν στην Κύπρο για κάποιο χρονικό διάστημα και στο παρελθόν αλλά είχε αναχωρήσει. Με τον ύποπτο είχε γνωριστεί πριν ένα μήνα περίπου».

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, από την νενομισμένη νεκροψία προκύπτει ότι η άτυχη κοπέλα φέρει κάταγμα σε σημείο του υοειδούς οστού, το οποίο παρατηρείται σε περιπτώσεις στραγγαλισμού.

Περαιτέρω, συμπλήρωσε ο κ. Νικολάου, εντοπίστηκαν εξωτερικές σωματικές κακώσεις οι οποίες δημιουργούν υποψία για σεξουαλική κακοποίηση καθώς και επιπρόσθετες εξωτερικές κακώσεις οι οποίες δεν προκύπτουν από πτώση από ύψος.

Ο ύποπτος παρουσιάστηκε τη Δευτέρα (13/3) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο αποφάσισε την 8ήμερη κράτηση του για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ακολούθως, αίτημα προς την Αστυνομία για να διενεργηθεί δεύτερη νεκροτομή επί της σορού της 28χρονης, ζήτησαν οι δικηγόροι του 31χρονου υπόπτου. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Νικολάου, το αίτημα της πλευράς του υπόπτου για δεύτερη νεκροτομή, στην οποία θα παρίσταται ιδιώτης ιατροδικαστής, μελετάται από την Νομική Υπηρεσία του κράτους.

Ερωτηθείς σχετικά ο κύριος Νικολάου ανέφερε ότι ο ύποπτος αρνείται οποιαδήποτε ενοχή στην υπόθεση αν και επιβεβαιώνει, με την κατάθεσή του, ότι νωρίτερα βρισκόταν με το θύμα προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για ατύχημα στην προσπάθεια της άτυχης Lesya Bykova να αυτοφωτογραφηθεί με φόντο την Πέτρα του Ρωμιού.

Ο ύποπτος όταν επικοινώνησε με την Αστυνομία, ανέφερε ο κ. Νικολάου, είπε ότι ο ίδιος μαζί με φίλη του μετέβησαν στην περιοχή Πέτρα του Ρωμιού και στην προσπάθεια της η 28χρονη να βγάλει μια selfie έπεσε στον γκρεμό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy