Φόνος εκ προμελέτης διερευνάται εναντίον του 25χρονου για την εξαφάνιση Περικλέους

Γραπτή μαρτυρία ότι ο 25χρονος βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση του 31χρονου Άγγελου Περικλέους, σκότωσε τον ελλείποντα, εξασφάλισε η Αστυνομία, που πλέον διερευνά και το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης. Το πρωί ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του 25χρονου για άλλες 8 ημέρες.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, από τον ανακριτή της υπόθεσης, ο 71χρονος θείος του υπόπτου, που επίσης συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση, ανέφερε σε χθεσινή γραπτή του μαρτυρία, πως ο ανιψιός του τον ξύπνησε στις 21 Απριλίου και υπό την απειλή όπλου τον ανάγκασε να μεταβούν στο πεδίο βολής στο Παλιομέτοχο, για να κάψουν το όχημα με το οποίο διακινείτο ο Περικλέους.

Ο 71χρονος φέρεται επίσης να είπε ότι ο 25χρονος του αποκάλυψε πως προηγουμένως είχε σκοτώσει τον Περικλέους με πιστόλι και στη συνέχεια τον έθαψε, δίνοντας αρκετές λεπτομέρειες σε σχέση με τις ενέργειες του, τα όσα διαδραματίστηκαν πριν και μετά τον εμπρησμό του οχήματος και τον τρόπο που ο ανιψιός του κατέστρεψε τεκμήρια.

Ως  εκ τούτου, ο 25χρονος επανασυνελήφθη με νέα αδικήματα να διερευνώνται εναντίον του, πέραν της απαγωγής με σκοπό το φόνο και του εμπρησμού οχήματος και συγκεκριμένα, του φόνου εκ προμελέτης, της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της παράνομης κατοχής πιστολιού και της παράνομης κατοχής και μεταφοράς σφαιρών.

Όπως εξάλλου αναφέρθηκε στο δικαστήριο, τόσο ο 71χρονος, όσο και ένας 38χρονος, που επίσης συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση – καθώς είχε μεσολαβήσει για τα οχήματα με τα οποία διακινήθηκε ο 25χρονος και φέρεται να είχε συμμετοχή στον εμπρησμό του ενός οχήματος – υπέδειξαν χώρους που επισκέφθηκαν μαζί με τον βασικό ύποπτο.

Η Αστυνομία εξασφάλισε, επίσης, επιπρόσθετη μαρτυρία ότι ο 25χρονος ανέφερε σε άλλο πρόσωπο πως θα σκοτώσει τον Περικλέους, καθώς είχαν προσωπικές και οικονομικές διαφορές, με τον αστυνομικό ανακριτή να υπενθυμίζει ότι ο ύποπτος είχε πρόσφατα καταγγείλει πως, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις,  δέχθηκε επίθεση από τον 31χρονο, ενώ σε μια από αυτές τον λήστεψε, αποσπώντας του ένα ρολόι αξίας 40 χιλιάδων ευρώ και χρηματικό ποσό 110 χιλιάδων ευρώ.

Επιπρόσθετα, η Αστυνομία εντόπισε τεκμήρια, όπως μισοκαμένα ρούχα, σαν αυτά που φορούσε ο ύποπτος μεταξύ 20ης και 21ης Απριλίου και εξασφάλισε μαρτυρία ότι πρόσφατα αγόρασε σχοινιά, αλυσοπρίονο, γάντια, φτυάρι, κολλητικές ταινίες και άλλα υλικά, από πολυκατάστημα.

Παρά τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε διάφορους χώρους, κυρίως στην περιοχή Ζυγίου και Τόχνης, όπου εξέπεμψε τελευταία φορά σήμα το κινητό του 31χρονου,  δεν έχει γίνει κατορθωτό να εντοπιστεί οποιοδήποτε ίχνος του.

Ο 25χρονος, που συνεχίζει να μην απαντά στις ερωτήσεις των αστυνομικών ανακριτών, τέθηκε εκ νέου υπό 8ήμερη προσωποκράτηση, με την υπεράσπιση να μην φέρει ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας.

Σήμερα εξέπνεε το διάταγμα κράτησης ενός 50χρονου και ενός 36χρονου, οι οποίοι αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι, εν αναμονή γνωμάτευσης από την Νομική Υπηρεσία, καθώς και η 59χρονη μητέρα του 25χρονου, που αναμένεται πρώτα να κατηγορηθεί γραπτώς για συνέργεια μετά τη διάπραξη κακουργήματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy