Εξευτελίζουν ασθενείς σε τροχοκάθισμα – Τους εξετάζουν στα αυτοκίνητα (VID)

Απογοήτευση προκαλούν τα όσα καταγγέλλουν ασθενείς που βρίσκονται σε τροχοκάθισμα, οι οποίοι φαίνεται να εξετάζονται από γιατρούς έξω στους δρόμους και μέσα στα αυτοκίνητα τους

Απογοήτευση προκαλούν τα όσα καταγγέλλουν ασθενείς που βρίσκονται σε τροχοκάθισμα, οι οποίοι φαίνεται να εξετάζονται από γιατρούς έξω στους δρόμους και μέσα στα αυτοκίνητα τους

Απογοήτευση προκαλούν τα όσα καταγγέλλουν ασθενείς που βρίσκονται σε τροχοκάθισμα, οι οποίοι φαίνεται να εξετάζονται από γιατρούς έξω στους δρόμους και μέσα στα αυτοκίνητα τους.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων, Χριστάκης Νικολαΐδης, ανέφερε ότι είναι ένα τεράστιο θέμα που το έθεσαν από την έναρξη του ΓΕΣΥ.

«Στη μια και μοναδική συνάντηση που είχαμε με τα συμβούλιο και την ηγεσία του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας θέσαμε το ζήτημα αυτό και δεν λάβαμε ποτέ απάντηση. Το θέμα εξακολουθεί να υφίσταται αφού δεν υπάρχουν πρόνοιες στο ΓεΣΥ που να λένε ότι ένας που έχει ιατρείο αυτό θα πρέπει να είναι προσβάσιμο στους ασθενείς» ανέφερε ο κος Νικολαΐδης.

Συνέχισε λέγοντας, «Μέχρι και σήμερα ασθενείς ζητούν να εξεταστούν και τότε ο γιατρός βγαίνει έξω για να τον εξετάσει μέσα στο αυτοκίνητο.

Τώρα έχουμε υιοθετήσει ένα οδικό χάρτη διεκδίκησης δικαιωμάτων, στέλνουμε ξανά τις επιστολές μας προς τους αρμοδίους και προς τον ΟΑΥ και θα ακολουθήσει ανακοίνωση στο Τύπο. Στη συνέχεια θα δούμε τα αρμόδια όργανα της ΕΕ όπου θα καταγγελθούν τα ζητήματα και θα συνεχίσουμε με βάση την επόμενη φάση του χάρτη μας με πορεία στο προεδρικό.

Στη συνέχεια θα πάμε στη Γενεύη όπου θα συζητήσουμε το θέμα με την Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών όπου έχει θέσει κάποια ερωτήματα και περιμένει απαντήσεις για το που βρίσκεται η κατάσταση υλοποίησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες στη χώρα μας μετά την εξέταση της το 2017».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy