Εξαπατούσαν πολίτες μέσω διαδικτύου και άρπαξαν 15.000 ευρώ

Πώς κατάφεραν να ξεγελάσουν πολίτες αποσπώντας 15 χιλιάδες ευρώ

Πώς κατάφεραν να ξεγελάσουν πολίτες αποσπώντας 15 χιλιάδες ευρώ

Δύο πρόσωπα συνελήφθησαν από μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απάτης και απόσπασης χρηματικών ποσών. Πρόκειται για ύποπτο άνδρα ηλικίας 51 ετών και ύποπτη γυναίκα ηλικίας 22 ετών, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου, 2022, ύποπτα πρόσωπα εξαπάτησαν αριθμό προσώπων, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά, που ανέρχονται συνολικά στις 15,000 ευρώ. Από τις εξετάσεις που έγιναν από μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας διαπιστώθηκε ότι, τα χρήματα κατατίθεντο μέσω εμβασμάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο, όσο και σε λογαριασμούς σε τράπεζες στο εξωτερικό. Δύο από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανήκουν ξεχωριστά σε εταιρεία του 51χρονου και στην 22χρονη, ενώ ορισμένα από τα χρηματικά ποσά που κατατίθεντο στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας του 51χρονου, μεταφέρονταν στη συνέχεια σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του ιδίου.

Εναντίον των δύο υπόπτων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, καθώς και δικαστικά εντάλματα έρευνας των κατοικιών τους. Ο 51χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ενώ την επομένη οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα πενθήμερης κράτησης του, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων. Το βράδυ της Δευτέρας εντοπίστηκε και συνελήφθη από μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας και η 22χρονη ύποπτη. Από τις κατοικίες των δύο υπόπτων, μετά από έρευνες που έγιναν βάσει των δικαστικών ενταλμάτων, παραλήφθηκε αριθμός τεκμηρίων, που τυγχάνουν εξετάσεων.

Εναντίον των δύο υπόπτων διερευνάται υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, πρόθεσης καταδολίευσης, εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, καταρτισμού πλαστού εγγράφου, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος.

Την υπόθεση διερευνά το Κλιμάκιο Οικονομικού Εγκλήματος, του ΤΑΕ Λευκωσίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy