“Ευελπιστώ να εκλεγεί ο καλύτερος”,είπε ο Πρόεδρος ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα

Στη σύγχρονη εποχή δεν μπορεί η Εκκλησία να εμπλέκεται στα πολιτικά

Στη σύγχρονη εποχή δεν μπορεί η Εκκλησία να εμπλέκεται στα πολιτικά
Last updated:

“Ευελπιστώ να εκλεγεί ο καλύτερος”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Άντρη Αναστασιάδη, το πρωί της Κυριακής, στην εκκλησία Αγίου Νεκταρίου, στη Λεμεσό.

Στη σύγχρονη εποχή δεν μπορεί η Εκκλησία να εμπλέκεται στα πολιτικάΣύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κληθείς να πει πώς θα ήθελε να είναι ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος, είπε ότι «ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος είναι και ο πνευματικός ηγέτης του τόπου, για τους Έλληνες Ορθόδοξους. Συνεπώς, εκ των καλών ευελπιστώ να εκλεγεί ο καλύτερος».

Κληθείς να πει κατά πόσο ήταν σίγουρος για την επιλογή του εκ των προτέρων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είχα αποκρυσταλλώσει άποψη, γνώμη. Ζω σε αυτόν τον τόπο, βιώνω τους ιεράρχες μας. Επαναλαμβάνω εκ των καλών να εκλεγεί ο καλύτερος».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι δεν θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί μαζί με τον νέο Αρχιεπίσκοπο, αφού λήγει σε λίγο καιρό η θητεία του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θα έχω την ευκαιρία, πιστεύω, κατά την ενθρόνιση να είμαι».

Ερωτηθείς αν κατά την ενθρόνιση ο ίδιος θα στείλει τα δικά του μηνύματα για το τι αναμένεται από τον νέο Αρχιεπίσκοπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ο ρόλος της Εκκλησίας είναι ένας ιστορικός ρόλος, είναι πνευματικός ρόλος, είναι κοινωνικός, περιλαμβάνει όλα όσα η αγάπη του Θεού διδάσκει».

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι πολιτικός ο ρόλος αυτός, ο Πρόεδρος απάντησε «όχι, δεν θεωρώ ότι τη σύγχρονη εποχή μπορεί η Εκκλησία να εμπλέκεται στα πολιτικά. Άποψη, βεβαίως, πάντοτε είχε και θα έχει, ιδιαίτερα θα έχει στα εθνικά θέματα. Στα πολιτικά είναι καθαρά, πλέον, θέμα των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού, των θεσμών, όπως καθορίζονται σε κάθε Πολιτεία και, συνεπώς, δεν βλέπω τον πολιτικό ρόλο της Εκκλησίας όσον αφορά τα δρώμενα στην Πολιτεία».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy