Έβαλαν φωτιά στο όχημά της και μπούκαρε στο σπίτι του ενός με κυνηγετικό

Σύλληψη δύο προσώπων

Σύλληψη δύο προσώπων

Στη σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 26 και 27 ετών προχώρησε η Αστυνομία Πάφου για υπόθεση εμπρησμού οχήματος στο χωριό Επισκοπής, ενώ υπό διήμερη κράτηση τελεί 34χρονη ιδιοκτήτρια του οχήματος για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και παράνομης κατοχής και μεταφοράς κυνηγετικού όπλοι.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, το απόγευμα της Τρίτης  δόθηκε πληροφορία ότι σε ερημική περιοχή του χωριού Επισκοπή υπήρχε καμένο όχημα. Μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου μετέβησαν στη σκηνή όπου διαπιστώθηκε ότι υπήρχε όχημα που ήταν κατεστραμμένο ολοσχερώς από φωτιά. Από τις εξετάσεις εντοπίστηκαν οι αριθμοί εγγραφής του και όπως διαφάνηκε  ανήκει σε 34χρονη.

Ακολούθως από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η φωτιά είχε τεθεί κακόβουλα. Το όχημα είχε κλαπεί το βράδυ της Κυριακής από συνεργείο ελαστικών και στην συνέχεια φαίνεται να μεταφέρθηκε σε ερημική περιοχή στην Επισκοπή όπου του έβαλαν φωτιά.

Στο μεταξύ τη Δευτέρα είχε καταγγελθεί στον αστυνομικό σταθμό Κουκλιών από 27χρονο κάτοικο του χωριού Μαντριά ότι ενώ βρισκόταν στην κατοικία του μαζί με την συμβία του εισήλθε εντός της κατοικίας η 34χρονη στο όχημα της οποίας έβαλαν φωτιά, μαζί με έναν άνδρα αγνώστων στοιχείων και αφού πρόταξε μαχαίρι τον απείλησε ότι θα τον «σφάξει» ενώ κινήθηκε και προς το μέρος του επιθετικά.

Ο παραπανούμενος κατάφερε και της απέσπασε το μαχαίρι αλλά κατά την προσπάθεια του αυτή τραυματίστηκε στην παλάμη του δεξιού χεριού. Στην συνέχεια η 34χρονη, σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρεται να άρπαξε έναν λοστό που εντόπισε στην σκηνή με το οποίο τον κτύπησε. Ακολούθως έτρεξε προς το αυτοκίνητο της και επέστρεψε κρατώντας κυνηγετικό όπλο απειλώντας τον.

Κατόπιν η 34χρονη με τον άγνωστο άντρα που την συνόδευε αναχώρησαν από το μέρος. Για την πιο πάνω υπόθεση συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση η 34χρονη.

Εναντίον της διερευνάται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης κατοχής και μεταφοράς όπλου και επίθεσης με πρόκληση πραγματική σωματική βλάβη.

Στο πλαίσιο των εξετάσεων το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου προχώρησε την Τετάρτη στην σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 26 και 27 ετών για την υπόθεση εμπρησμού του οχήματος της 34χρονης.

Ο ένας εκ των δύο είναι το πρόσωπο που κατήγγειλε την 34χρονη για την εισβολή στο σπίτι του και για την απειλή που δέχτηκε με μαχαίρι και ακολούθως με κυνηγετικό.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy