Έρχονται αλλαγές στα USB – Πώς θα ονομάζονται πλέον;

Αλλαγές και απλοποιήσεις έρχονται στα usb

Αλλαγές και απλοποιήσεις έρχονται στα usb

Αλλαγές και απλοποιήσεις έρχονται στα usb.

Το USB Implementers Forum (USB-IF), η ομάδα που είναι υπεύθυνη για το πρότυπο που χρησιμοποιείται σχεδόν από κάθε συσκευή τεχνολογίας παγκοσμίως, αποφάσισε τώρα να κάνει μερικές αλλαγές, με στόχο να διευκολύνει τους καταναλωτές.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η USB-IF θα κάνει rebrand τις ονομασίες του USB, καταργώντας οριστικά την SuperSpeed USB ονομασία και την USB 4 ονομασία.

Οι αλλαγές θα οριστικοποιηθούν εντός του τριμήνου, πράγμα που σημαίνει ότι τα νέα ονόματα και λογότυπα θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται από τα προϊόντα μέχρι το τέλος του έτους.

Πως θα ονομάζονται πλέον τα USB;

Από εδώ και στο εξής, λοιπόν, αντί οι USB συσκευές να έχουν κάποια ειδική ονομασία για τις θύρες τους, το μόνο που θα αναγράφεται είναι η ταχύτητά τους. Επομένως, οι ονομασίες που θα χρησιμοποιούνται πλέον θα είναι οι εξής: USB 5Gbps και USB 10Gbps (τα οποία αντικαθιστούν τις SuperSpeed ονομασίες) και USB 40Gbps και USB 20Gbps (τα οποία αντικαθιστούν τις USB4 ονομασίες).

Φυσικά, οι κωδικοί αριθμοί θα συνεχίσουν να υπάρχουν, αλλά όχι για τους καταναλωτές. Αυτό σημαίνει ότι οι κατασκευαστές θα εξακολουθούν να έρχονται αντιμέτωποι με specs όπως τα USB4 Gen3x2 και USB4 Version 2, ωστόσο οι καταναλωτές θα βλέπουν μόνο τα νούμερα που τους ενδιαφέρουν. Για παράδειγμα ένα USB4 καλώδιο θα αναφέρεται απλά ως USB 40Gbps. Το νέο branding καλύπτει όλες τις κατηγορίες θυρών, από τα παλιότερα USB Type-A και microUSB, μέχρι το νεότερο USB Type-C.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μόνο «παλιομοδίτικο όνομα που θα παραμείνει είναι το USB Hi-Speed. Πρόκειται για τα USB 2.0 καλώδια, τα οποία μεταφέρουν δεδομένα με μόλις 480Mbps. Ωστόσο, αν τα καλώδια αυτά ονομαζόντουσαν USB 480Mbps πολλοί μπορεί να μπερδευόντουσαν και να τα προτιμούσαν.

Το μεγάλο στοίχημα είναι κατά πόσο οι κατασκευαστές θα υιοθετήσουν τις νέες ονομασίες, μιας και αυτές δεν είναι υποχρεωτικές. Το USB είναι ένα ανοιχτό στάνταρ, οπότε είναι στο χέρι της κάθε εταιρίας το κατά πόσο θα συμμορφωθεί ή όχι.

Πηγή: unboxholics.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy