Έρχεται νέο χαμηλό βαρομετρικό – Φέρνει βροχές και καταιγίδες (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή της Κύπρου

Νέο χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή της Κύπρου

Νέο χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή της Κύπρου από την ερχόμενη Τετάρτη.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκαν κάποιες βροχές, οι οποίες ωστόσο ήταν τοπικού χαρακτήρα.

Η αθροιστική βροχή, σημείωσε, δεν υπερβαίνει το 1%-2% της κανονικής για τον Οκτώβριο.

Όσον αφορά αυτή την εβδομάδα, αναμένεται νέο χαμηλό βαρομετρικό το οποίο θα φέρει βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικά ο καιρός

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα θα εμφανίζονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα δυτικά, βορειοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ ενώ σταδιακά θα καταστούν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή,  για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Την Πέμπτη, αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Την Παρασκευή, αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy