Επιτυχής η έναρξη του Σχεδίου Επιχορήγησης για Αγορά Προστατευτικού Εξοπλισμού για Μοτοσικλετιστές – Πέραν των 1.800 αιτήσεων την πρώτη μέρα

Οι αιτήσεις να ξεπερνούν τις 1.800 το πρώτο 24ωρο.

Οι αιτήσεις να ξεπερνούν τις 1.800 το πρώτο 24ωρο.

Με επιτυχία ξεκίνησε από χθες η εφαρμογή του Σχεδίου Επιχορήγησης για Αγορά Προστατευτικού Εξοπλισμού για Μοτοσικλετιστές, με τις αιτήσεις να ξεπερνούν τις 1.800 το πρώτο 24ωρο. Για το 2022, θα επιχορηγηθεί ποσό €500 για αγορά αερόσακου σώματος μοτοσικλετιστών με συνολικό ποσό €350.000. Ο μέχρι στιγμής αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.motosafety.gov.cy, χαρακτηρίζεται πολύ ικανοποιητικός. Το αυξημένο ενδιαφέρον αποτελεί απόδειξη πως οι μοτοσικλετιστές συμμερίζονται τη θέση πως υπάρχει αναγκαιότητα για χρήση επιπρόσθετου προστατευτικού εξοπλισμού, πέραν του κράνους, για μεγαλύτερη ασφάλεια στο οδικό δίκτυο.

Υπενθυμίζεται πως η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων θα συνεχιστεί μέχρι τις 7 Ιουλίου 2022 (12 το μεσημέρι) και οι αιτήσεις θα εξετάζονται βάσει των κριτηρίων του Σχεδίου και όσες πληρούν τις προϋποθέσεις θα ταξινομούνται προς έγκριση. Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγαλύτερο του προκαθορισμένου αριθμού αιτήσεων και, ως εκ τούτου, θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση σε ζωντανή μετάδοση σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων.

Διευκρινίζεται πως η επιτυχής καταχώρηση της αίτησης, δεν θεωρείται έγκριση. Οι αιτητές που θα λάβουν προκαταρκτική έγκριση, θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά (email) ή με γραπτό μήνυμα (sms) ή ταχυδρομικώς και θα δοθεί περίοδος 3 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της προέγκρισης, για υποβολή των δικαιολογητικών στοιχείων για την αγορά εξοπλισμού και στοιχείων λογαριασμού πληρωμής για καταβολή της χορηγίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προϋποθέσεις του Σχεδίου είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.motosafety.gov.cy. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνούν με ηλεκτρονικό μήνυμα στο email [email protected] για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήματα, πριν την υποβολή αίτησης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy