Επιθεωρήσεις σε κέντρα αναψυχής και καφετέριες από το Υπ. Εργασίας τον Μάιο

Στοχευμένες επιθεωρήσεις σε παγκύπρια βάση σε κέντρα αναψυχής και καφετέριες

Στοχευμένες επιθεωρήσεις σε παγκύπρια βάση σε κέντρα αναψυχής και καφετέριες

Στοχευμένες επιθεωρήσεις σε παγκύπρια βάση σε κέντρα αναψυχής και καφετέριες, με σκοπό την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και τον έλεγχο τήρησης των βασικών εργασιακών νομοθεσιών, θα πραγματοποιεί κατά το Μάιο η Υπηρεσία Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου.

Σκοπός της εκστρατείας, αναφέρουν, είναι η ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων στις εν λόγω οικονομικές δραστηριότητες σε ό,τι αφορά στις συνέπειες από την αδήλωτη εργασία και τη μη συμμόρφωση με τις πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας. Παράλληλα θα γίνονται έλεγχοι σε ό,τι αφορά την τήρηση βασικών όρων εργοδότησης (μισθός, ώρες εργασίας, εβδομαδιαία off κ.λπ).

Το Υπουργείο υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας, σε περίπτωση εντοπισμού αδήλωτου ατόμου στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκδίδεται διοικητικό πρόστιμο ύψους €500 πολλαπλασιαζόμενο επί 7 μήνες, εκτός αν αποδειχθεί από τη πλευρά του εργοδότη ότι η περίοδος παραβίασης ήταν μικρότερη.  Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η περίοδος παραβίασης ήταν μεγαλύτερη, το πρόστιμο πολλαπλασιάζεται επί τους πραγματικούς μήνες.

Ενημερώνει, επιπλέον, ότι στην παγκύπρια τηλεφωνική γραμμή 77778577 γίνονται δεκτές ανώνυμες/επώνυμες καταγγελίες/πληροφορίες σε σχέση με αδήλωτη εργασία ή παραβίαση των όρων εργοδότησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy