Επιστολή Στεφάνου στον ΥΠΟΙΚ – Ζητά συνάντηση για το θέμα φορολόγησης των απροσδόκητων κερδών

Η επιστολή του ΓΓ του ΑΚΕΛ

Η επιστολή του ΓΓ του ΑΚΕΛ

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου απέστειλε σήμερα στον Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, επιστολή με την οποία επαναλαμβάνει το αίτημα του (8ης Ιουλίου 2022) για συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ για το θέμα της φορολόγησης των απροσδόκητων κερδών.

Παρατίθεται η επιστολή:«Στις 8 Ιουλίου 2022, με επιστολή μου σας ζητούσα συνάντηση για να συζητήσουμε ένα πλαίσιο σκέψεων σχετικά με τη φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών που έχουμε ετοιμάσει, αλλά με λύπη σημειώνω ότι δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι το θέμα της φορολόγησης των απροσδόκητων κερδών, το οποίο αποτελεί ξεκάθαρη σύσταση προς τα κράτη μέλη από πλευράς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αντικρίστηκε θετικά από την πλευρά σας κατά τη συζήτηση που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου (20 Ιουνίου 2022) για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων που να ανακουφίζουν την κοινωνία σε μια περίοδο που η ακρίβεια στα ήδη πρώτης ανάγκης – και ειδικά στον ηλεκτρισμό και τα καύσιμα – εξανεμίζει τον προϋπολογισμό δεκάδων χιλιάδων νοικοκυριών και συμπιέζει την επιχειρηματική δραστηριότητα πάρα πολλών ΜμΕ. Η φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης για ενίσχυση των εσόδων του κράτους με σκοπό την περαιτέρω στήριξη σε διάφορες ομάδες. Κάτι τέτοιο άλλωστε ήδη εφαρμόζουν διάφορα κράτη στην ΕΕ και όχι μόνο.

Παρακαλώ όπως έχω απάντηση στο αίτημα για συνάντηση μαζί σας για συζήτηση του θέματος».

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy