Επίλυση των προβλημάτων τους ζητούν οι συνταξιούχοι

Σοβαρά προβλήματα παραμένουν άλυτα εδώ και αρκετά χρόνια και επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή των χαμηλοσυνταξιούχων

Σοβαρά προβλήματα παραμένουν άλυτα εδώ και αρκετά χρόνια και επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή των χαμηλοσυνταξιούχων

Η  ακρίβεια ήταν για άλλη μια φορά το κυρίαρχο θέμα συνεδρίας Επαρχιακής Επιτροπής της ΕΚΥΣΥ. Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι της Λεμεσού συνεδρίασαν την Τρίτη 21 Ιουνίου και απαίτησαν την παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει το κύμα ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά εδώ και ένα χρόνο περίπου την στιγμή που τα εισοδήματά τους παραμένουν τα ίδια.

Η συνεδρία ασχολήθηκε και με την απαίτηση της ΠΕΟ, της ΕΚΥΣΥ και ευρύτερα της κοινωνίας για  κατάργηση  του πέναλτι 12% που επιβάλλεται στις συντάξεις όσων επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν στα 63 και εξουσιοδότησε την Γραμματεία της ΕΚΥΣΥ να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την ικανοποίηση του στόχου αυτού παρόλο ότι η κυβέρνηση είναι αρνητική .

Συζήτησε ακόμη τα σοβαρά προβλήματα που παραμένουν άλυτα εδώ και αρκετά χρόνια και επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή των χαμηλοσυνταξιούχων. Όπως κατήγγειλε ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης, που ήταν ο κύριος ομιλητής στη συνεδρία, παρόλα τα έντονα και συνεχή διαβήματα της Οργάνωσης προς τους αρμόδιους, εντούτοις χιλιάδες αιτήσεις παραμένουν για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς απάντηση από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, με αποτέλεσμα οι χαμηλοσυνταξιούχοι που επηρεάζονται να έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης εξαιτίας  και της ακρίβειας που μαστίζει την κοινωνία.

Η Επαρχιακή Επιτροπή εξουσιοδότησε για το θέμα αυτό την Γραμματεία της ΕΚΥΣΥ να συνεχίσει τα διαβήματά της  προς το Υφυπουργείο Πρόνοιας με όλα τα νόμιμα μέσα, με την ελπίδα ότι θα το ευαισθητοποιήσει ή και να το υποχρεώσει  για επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος.

Έγινε επίσης ενημέρωση για τα διαβήματα της ΕΚΥΣΥ προς τον Υπουργό Υγείας και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας με στόχο την επίλυση του προβλήματος που παρουσιάζεται εξαιτίας του υψηλού κόστους που καλούνται να πληρώσουν οι συνταξιούχοι για φάρμακα που δεν καλύπτονται από το ΓΕΣΥ. Όπως είναι γνωστό η ΕΚΥΣΥ είχε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση στις αρχές Ιουλίου κατά την οποία  η  Οργάνωση θα επιμένει  και θα αναμένει την επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Οργανωτική έκθεση για την πορεία των αποτελεσμάτων της ΕΚΥΣΥ Λεμεσού κατέθεσε ο Επαρχιακός Γραμματέας Παντελής Παντελίδης, ο οποίος κάλεσε τα στελέχη της Επαρχιακής Επιτροπής να συμβάλουν με τον δικό τους τρόπο στην βελτίωση των οργανωτικών αποτελεσμάτων και  για την πραγματοποίηση των ετήσιων συνελεύσεων των τοπικών οργανώσεων της ΠΕΟ Λεμεσού.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy