Επέκταση της περιόδου προσαρμογής για το χαλλούμι

Λόγο για θετική εξέλιξη έκανε ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής

Λόγο για θετική εξέλιξη έκανε ο υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής

Σε μια θετική εξέλιξη σε σχέση με το χαλλούμι αναφέρθηκε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Γεωργίας, στα πλαίσια παρουσίασης του νέου Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027. Συγκεκριμένα ο Κώστας Καδής έκανε λόγο για αύξηση της περιόδου προσαρμογής για το χαλλούμι, όσον αφορά στο θέμα της ποσόστωσης.

Αναλυτικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για τους στόχους που αφορούν την αύξηση παραγωγής αιγοπρόβειου γάλακτος για παραγωγή χαλλουμιού, ο κ. Καδής ανέφερε ότι υπάρχουν οι εθνικοί στόχοι ώστε να ανταποκρίνεται η Κύπρος στην ποσόστωση που προβλέπεται από το πρότυπο.

Αποκάλυψε ότι υπάρχει μια θετική εξέλιξη, αφού φαίνεται ότι μέσα από τις συντονισμένες κινήσεις που έχει κάνει η Κυπριακή Δημοκρατία έχει καταφέρει να περιληφθεί στην αναθεώρηση του κανονισμού για τα προϊόντα γεωγραφικών ενδείξεων, ειδική πρόνοια που θα διασφαλίζει σε εξαιρετικές περιπτώσεις  την επέκταση της μεταβατικής περιόδου κατά πέντε χρόνια.

«Φαίνεται ότι για να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στο ποσοστό (χρήσης αιγοπρόβειου γάλακτος) που περιλαμβάνεται στην προδιαγραφή του χαλλουμιού θα έχουμε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο, άρα και δυνατότητα αξιοποίησης όλων αυτών των μέτρων ώστε να πιάσουμε τον επιδιωκόμενο στόχο», είπε.

Εξέφρασε την άποψη ότι με την οριστικοποίηση του κανονισμού αυτού, που αναμένεται να γίνει μέσα στην Άνοιξη, θα πρέπει να μπουν διατάγματα που να καθορίζουν την αύξηση της ποσόστωσης μέχρι να φτάσει η Κύπρος στο ποσοστό 50% χρήσης αιγοπρόβειου γάλακτος, ώστε να ξέρουν όλοι ότι μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτά τα δεδομένα.

«Είναι κάτι βέβαια που θα χειριστεί η επόμενη κυβέρνηση», είπε.

Πηγή: economy today

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy