ΕΠ. ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη οδηγού – “Πετούσε” με ιλιγγιώδη ταχύτητα

Οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα προβαίνοντας σε αλόγιστη, επικίνδυνη και απερίσκεπτη οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, χωρίς άδεια οδηγού και χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας

Οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα προβαίνοντας σε αλόγιστη, επικίνδυνη και απερίσκεπτη οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, χωρίς άδεια οδηγού και χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας

Στην σύλληψη 22 χρόνου τουρίστα από την Πολωνία πρόβηκαν τις πρωινές ώρες της 15/9/22 μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί μηχανοκίνητο όχημα στην περιοχή Κάππαρη στον Πρωταρά με ιλιγγιώδη ταχύτητα προβαίνοντας σε αλόγιστη, επικίνδυνη και απερίσκεπτη οδήγηση.

Συγκεκριμένα στην θέα του πιο πάνω οχήματος τα μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου το ακολούθησαν με περιπολικό όχημα και με την χρήση σειρήνων και φάρων κάλεσαν τον οδηγό του να σταματήσει.

Αντί αυτού ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας αλόγιστα, επικίνδυνα και απερίσκεπτα θέτοντας σε κίνδυνο άλλους οδηγούς και περιουσία.

Σε κάποιο σημείο όπου υπήρχε αδιέξοδο έγινε δυνατή η ανακοπεί του οχήματος και στην θέα των μελών της αστυνομίας ο οδηγός εξήλθε του οχήματος του και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος τους προσπαθώντας να τους κτυπήσει με τα χέρια του.

Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθηκε για αυτόφωρο αδίκημα και κατά την σύλληψη του έφερε αντίσταση. Στον 22 χρόνο διενεργήθηκε έλεγχος άλκοτεστ με έδειξη 70 mg% αντί 9 mg% ενώ διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε χωρίς να είναι κάτοχος άδειας οδηγού και χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφαλείας.

Ο 22 χρόνος αντιμετωπίζει αδικήματα επίθεσης και αντίστασης κατά της νόμιμης σύλληψης ως επίσης και τροχαία αδικήματα οδήγησης μηχανοκίνητου οχήματος 1) Χωρίς άδεια οδηγού, 2) Χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας, 3) Αλόγιστη, επικίνδυνη και απερίσκεπτη οδήγηση για το κοινό, 4) Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, 5) Παρέλειψε να σταματήσει σε σήμα αστυνομικού με στολή και 6) Επαναστροφή σε δρόμο που απαγορεύεται.

Η υπόθεση αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι εντός της ημέρας.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου διερευνά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy