Ενώπιον Σαββίδη το πόρισμα για Πίπη – Ενδεχόμενα πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα

Στο πόρισμα διαφαίνεται ότι ο διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών ενήργησε κατά παράβαση των καθηκόντων του

Στο πόρισμα διαφαίνεται ότι ο διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών ενήργησε κατά παράβαση των καθηκόντων του

Ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, βρίσκεται το πόρισμα για τον διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Χριστόδουλο Πίπη, αναφορικά με την καθυστέρηση της λήψης τελικής απόφασης για την επιβολή ή μη διοικητικών προστίμων σε σφαγείο για σοβαρές παραβιάσεις.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», στο πόρισμα διαφαίνεται ότι ο κ. Πίπης, ενήργησε κατά παράβαση των καθηκόντων του, γεγονός που στοιχειοθετεί ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικών ή και ποινικών παραπτωμάτων.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μέσα από το πόρισμα διαφαίνεται ότι ο διευθυντής Κτηνιατρικών Υπηρεσιών επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά και απειθαρχία προς τις νομοθετικές του υποχρεώσεις, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα κινδύνους για τη δημόσια υγεία και απώλεια εσόδων για το κράτος.

Προστίθεται μάλιστα ότι οι παραλείψεις του διευθυντή Κτηνιατρικών Υπηρεσιών είχαν ως αποτέλεσμα να μην συμμορφωθεί το συγκεκριμένο σφαγείο με παραβιάσεις της νομοθεσίας, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ενώ περαιτέρω αποτελούσαν και παράβαση έναντι ανταγωνιστικού σφαγείου.

Σημειώνεται ότι η έρευνα διενεργήθηκε από τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος διορίστηκε ως «ερευνών λειτουργός» με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου το περασμένο Οκτώβρη.

kathimerini.com.cy

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy