Ενδεχομένως σήμερα να έχουμε τα πρώτα στοιχεία για κυρώσεις, είπε ο Πρόεδρος

Ενδεχομένως σήμερα να έχουμε τα πρώτα συγκεκριμένα στοιχεία που έχουμε ζητήσει για το θέμα των κυρώσεων που επιβλήθηκαν σε φυσικά πρόσωπα και νομικές οντότητες στην Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας πως η Κύπρος είναι σε καθημερινή επικοινωνία με ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο για το θέμα αυτό «με στόχο να έχουμε όλα τα στοιχεία ενώπιόν μας, έτσι ώστε οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας να πράξουν αυτό που πρέπει να πράξουν».

Παράλληλα διαβεβαίωσε πως ««θα προχωρήσουμε μέχρι το τέλος», και «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε οτιδήποτε, το οποίο θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εικόνα της χώρας μας, στα δεδομένα όπως αναγνωρίζονται για τη χώρα μας, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια».

Σε ερώτηση για τα επόμενα βήματα από την Κυπριακή Δημοκρατία για να μην υπάρχουν οποιεσδήποτε σκιές μετά και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο σε φυσικά πρόσωπα και νομικές οντότητες στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «είναι καθημερινές οι συσκέψεις για το συγκεκριμένο θέμα, είτε από εμένα τον ίδιο, είτε από συνεργάτες μου, συσκέψεις που θα συνεχιστούν και την ερχόμενη βδομάδα. Την ίδια στιγμή είμαστε σε επαφή με τις Ηνωμένες Πολιτείες και με τη Βρετανία».

«Ενδεχομένως σήμερα να έχουμε και τα πρώτα στοιχεία, γιατί έχουμε ζητήσει συγκεκριμένα στοιχεία, σε σχέση με τις αποφάσεις που λήφθηκαν, και θεωρώ ότι ως Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να πράξουμε, και αυτό πράττουμε, ό,τι είναι δυνατόν έτσι ώστε να μην δημιουργείται η οποιαδήποτε σκιά σε σχέση με τη χώρα μας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν η Κύπρος είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τις δυο χώρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία και με τις δυο χώρες, με στόχο να έχουμε όλα τα στοιχεία ενώπιόν μας, έτσι ώστε οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας να πράξουν αυτό που πρέπει να πράξουν».

Διαβεβαίωσε ότι «θα προχωρήσουμε μέχρι το τέλος. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε οτιδήποτε, το οποίο θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εικόνα της χώρας μας, στα δεδομένα όπως αναγνωρίζονται για τη χώρα μας, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια».

Σημείωσε πως «γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να κτίσεις μια εικόνα, μπορεί να χρειαστούν πολλά χρόνια να κτίσεις μια εικόνα, και να καταστραφεί σε μια ημέρα, κάτι που επηρεάζει την οικονομία, κάτι που έχει άλλες πολλαπλές συνέπειες σε άλλους τομείς της καθημερινότητάς μας. Και εμείς μέσα από τις ενέργειές μας, εκείνο που θέλουμε να διασφαλίσουμε είναι να μην υπάρχει η οποιαδήποτε σκιά σε σχέση με τη χώρα μας», ανέφερε

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy