«Ένας έρωτας στη νεκρή ζώνη»- Αν πάει κατεχόμενα θα τον συλλάβουν

Αυτός δεν μπορεί να πάει κατεχόμενα και αυτή στις ελεύθερες περιοχές - Δείτε τις φωτογραφίες

Αυτός δεν μπορεί να πάει κατεχόμενα και αυτή στις ελεύθερες περιοχές - Δείτε τις φωτογραφίες

Με τίτλο «Ένας έρωτας στη νεκρή ζώνη» ο αρθρογράφος της «Γενί Ντουζέν», Σερχάτ Ιντσιρλί γράφει σήμερα για την σχέση του22χρονoυ Αλκίν Βελί – που έχει και βρετανική υπηκοότητα – που επειδή δεν έκανε στρατό στα κατεχόμενα, δεν μπορεί να περάσει στο ψευδοκράτος και διαμένει στις ελεύθερες περιοχές, και της συνομήλικης αρραβωνιαστικιάς του, Αϊσέ Γκιούλ, η οποία είναι τουρκικής καταγωγής, έχει γεννηθεί στα κατεχόμενα και γι’ αυτό δεν μπορεί να περάσει στις ελεύθερες περιοχές.

Αυτός δεν μπορεί να πάει κατεχόμενα και αυτή στις ελεύθερες περιοχές - Δείτε τις φωτογραφίες

Ο Ιντσιρλί σημειώνει ότι εάν ο Βελί περάσει στα κατεχόμενα θα συλληφθεί ως λιποτάκτης, παρ’ ότι προθυμοποιείται να πληρώσει το χρηματισμό αντίτιμο της θητείας του κι ακόμα περισσότερο. Το Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεν επιτρέπουν στην Γκιούλ να περάσει στις ελεύθερες περιοχές επειδή «είσαι Τουρκάλα».

Οι δύο νέοι, γράφει ο Σερχάτ Ιντσιρλί,συναντώνται στο Σπίτι της Συνεργασίας και περνούν χρόνο μαζί και δημοσιεύει στο άρθρο του σχετικές φωτογραφίες.

Αυτός δεν μπορεί να πάει κατεχόμενα και αυτή στις ελεύθερες περιοχές - Δείτε τις φωτογραφίες

Η μητέρα του νεαρού, Εμινέ Ολκάν εξήγησε στον Τ/κ αρθρογράφο ότι ο γιος της δεν έχει ταυτότητα του ψευδοκράτους, έζησε στα κατεχόμενα με την γιαγιά και τον παππού από το 2004 μέχρι το 2014 και μετά πήγαν όλοι μαζί και έμειναν στην Βρετανία, όπου σπούδασε. Έμαθαν ότι θεωρείται λιποτάκτης καθώς έπρεπε να κάνει στρατό και δεν μπορεί να μεταβεί στα κατεχόμενα, ανέφερε, λέγοντας ότι ο 22χρονος διαμένει στις ελεύθερες περιοχές.

Ήρθαν όλοι μαζί από την Αγγλία πρόσθεσε, λέγοντας ότι η ίδια κατάγεται από την Αμπελίκου και ο σύζυγός της από τις Αρόδες. Διαμένουν, είπε, στα κατεχόμενα και ο γιος της στο «νότο», όπως αναφέρθηκε στις ελεύθερες περιοχές.

Με την νύφη της, συνέχισε, που διαμένει στο «βορρά» όπου και γεννήθηκε, ο γιος της βρίσκεται στο Σπίτι της Συνεργασίας. «Όλη την ημέρα κάθονται εκεί, εκεί βρίσκονται. Κι εμείς τους πάμε φαγητό να φάνε εκεί» είπε.

Σαν τον γιο της, είπε η Ολκάν, υπάρχουν κι άλλοι Τ/κ νέοι στο εξωτερικό, που επειδή δεν έχουν κάνει στρατό στο ψευδοκράτος δεν μπορούν να επιστρέψουν και αντιμετωπίζουν ανθρώπινες δυσκολίες, όπως ανέφερε.

«Ο Αλκίν δεν το σκάει από τον στρατό, αλλά δεν μπορεί να πάει τώρα γιατί θα χάσει την δουλειά του. Δεν είναι θέμα 30.000 ή 40.000 ΤΛ, αν χρειαστεί να πληρώσουμε και 200.000 ΤΛ αλλά ο γιος μου, τα παιδιά μας, να μην ζουν αυτό το μαρτύριο. Σας παρακαλώ» είπε.

Αυτός δεν μπορεί να πάει κατεχόμενα και αυτή στις ελεύθερες περιοχές - Δείτε τις φωτογραφίες

Ο Σερχάτ Ιντσιρλί σχολιάζοντας την ιστορία αυτή γράφει ότι «το Κυπριακό πρέπει να λυθεί, είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Εσείς μπορεί να μην θέλετε να λυθεί, ούτε και γι’ αυτό είμαι σίγουρος, αλλά αφήστε το Κυπριακό, δεν κουνάτε το δάχτυλό σας για να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίσουν νέοι όπως ο Αλκίν και η Αϊσέ».

Σημειώνει δε ότι στα κατεχόμενα, εδώ και χρόνια, δεν έχει βρεθεί λύση στο θέμα της στρατιωτικής θητείας για τους νέους που βρίσκονται στο εξωτερικό λέγοντας από την μια τους βάζουν την «ταμπέλα» λιποτάκτης, αλλά από την άλλη αν πάρουν χρήματα, θεωρούν ότι έκαναν την θητεία τους.

Ό,τι κι αν είναι, γράφει, «δεν μπορείτε να βοηθήσετε τον Αλκίν και την Αϊσέ; Στο όνομα της ανθρωπιάς και του έρωτα. Συνεχίστε να παρακολουθείτε και να ξεγελιέστε!»

**Πηγή φωτογραφιών: yeniduzen

ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy