Ελικόπτερα H145Μ: Η καλύτερη επιλογή υπό τις περιστάσεις

Άμεσες ήταν οι κινήσεις του Υπουργείου Άμυνας για την αντικατάσταση των ρωσικών ελικοπτέρων Μi35

Άμεσες ήταν οι κινήσεις του Υπουργείου Άμυνας για την αντικατάσταση των ρωσικών ελικοπτέρων Μi35

Άμεσες ήταν οι κινήσεις του Υπουργείου Άμυνας για την αντικατάσταση των ρωσικών ελικοπτέρων Μi35 με τα υπερσύγχρονα γαλλικά ελικόπτερα  Η145Μ.

Η συμφωνία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας αφορά την προμήθεια έξι ελαφρών Επιθετικών Ελικοπτέρων H145Μ της εταιρείας Airbus Helicopters, με δικαίωμα για απόκτηση ακόμη έξι.

Στο SigmaLive μίλησε ο Γαβριήλ Δημητρίου Υποπτέραρχος ε.α και τέως Διοικητής της πολεμικής αεροπορίας της Κύπρου, σημειώνοντας ότι η επιλογή των γαλλικών ελικοπτέρων αποτελεί την καλύτερη επιλογή, δεδομένου ότι είναι σε ισχύ το εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ. «Μετά τα Tiger και τα Apache, είναι ότι καλύτερο μπορούσαμε να φέρουμε».

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι τα 11 ρωσικά Mi35 έφτασαν στην Κύπρο το 2001. Διευκρίνισε ότι η τεχνολογική τους αναβάθμιση έγινε ασύμφορη εξαιτίας των κυρώσεων που δέχεται η Ρωσία.

Τόνισε ότι τα γαλλικά H145Μ έχουν αντιαεροπορικούς πυραύλους Spike οκτώ χιλιομέτρων, ενώ είναι ειδικά και για νυχτερινές επιχειρήσεις.

Κληθείς να σχολιάσεις την αναβάθμιση της κυπριακής αεροπορίας, ανέφερε ότι με την απόκτηση των γαλλικών ελικοπτέρων, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι καλυμμένη αντιαεροπορικά. Πρόσθεσε ότι στους σχεδιασμούς της κυπριακής αεροπορίας υπάρχει η αγορά μαχητικών με στόχο την προστασία της ΑΟΖ και του εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Το μόνο που απομένει είναι η πολιτική βούληση για υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

sigmalive.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy