Εκστρατεία για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων στα αεροδρόμια

Εκατοντάδες χιλιάδες ανέρχονται κάθε χρόνο τα θύματα του σύγχρονου δουλεμπορίου σε όλο τον κόσμο

Εκατοντάδες χιλιάδες ανέρχονται κάθε χρόνο τα θύματα του σύγχρονου δουλεμπορίου σε όλο τον κόσμο

Εκστρατεία για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων πραγματοποιείται στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hermes Airports σε εκατοντάδες χιλιάδες ανέρχονται κάθε χρόνο τα θύματα του σύγχρονου δουλεμπορίου σε όλο τον κόσμο.

Αναφέρεται ότι «για την αντιμετώπιση του φαινομένου, το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αστυνομία Κύπρου και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, σε συνεργασία με την Hermes Airports προχώρησαν σε κοινή ενημερωτική εκστρατεία εντός των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου για την ευαισθητοποίηση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και του προσωπικού της πρώτης γραμμής για την αναγνώριση πιθανών θυμάτων και τον τρόπο διαχείρισης τους, σε συνεργασία πάντα με τις αρμόδιες αρχές».

Προστίθεται ότι «η ενημερωτική εκστρατεία εντάσσεται στην προσπάθεια για ενίσχυση της ενημέρωσης σχετικά με το ειδεχθές έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων και την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ εμπλεκόμενων φορέων για πάταξη του σύγχρονου δουλεμπορίου».

Η Τάνια Χαραλαμπίδου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών ως Εθνικός Συντονιστής κατά της εμπορίας ανθρώπων, ανέφερε ότι «η εμπορία ανθρώπων αποτελεί μια κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου τα θύματα, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και εθνικότητας, μετατρέπονται σε σύγχρονους σκλάβους. Η σωστή ενημέρωση που γίνεται μέσω ενός σημαντικού πυλώνα, όπως είναι τα αεροδρόμια της Κύπρου, μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο διασώζοντας πολλά από τα θύματα».

Εξάλλου η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Επικοινωνίας της Hermes Airports, δήλωσε πως «η συμμετοχή μας στη συγκεκριμένη καμπάνια μαζί με άλλους κρατικούς φορείς, δηλώνει την ευαισθησία που έχουμε σε τέτοια θέματα και συνάδει και με τους ευρύτερους στόχους που απορρέουν από την στρατηγική μας για βιωσιμότητα και κοινωνική ευθύνη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy