Έκαψαν φαρμακείο στην Κύπρο γιατί δεν τους έδινε φάρμακα

Έπεσε στο κενό η μαρτυρία της Κατηγορούσας Αρχής - Αθώοι οι κατηγορούμενοι

Έπεσε στο κενό η μαρτυρία της Κατηγορούσας Αρχής - Αθώοι οι κατηγορούμενοι

Το Δικαστήριο  Πάφου αθώωσε και απάλλαξε δυο κατηγορούμενους που κατηγορήθηκαν για υπόθεση κακόβουλης ζημιάς (πρόκληση φωτιάς) σε φαρμακείο και σε όχημα. Στο Δικαστήριο κατέθεσαν 9 μάρτυρες κατηγορίας.

Υπήρξε μαρτυρία ότι τοποθέτησαν φωτιά σε φαρμακείο επειδή ο φαρμακοποιός ήθελε συνταγή για να δώσει τα φάρμακα. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου δεν πείστηκε ότι η Κατηγορούσα Αρχή κατάφερε να αποδείξει την ενοχή των κατηγορουμένων.

Κατά την ακροαματική διαδικασία υπήρξε μαρτυρία, ότι οι δυο κατηγορούμενοι τοποθέτησαν φωτιά σε φαρμακείο επειδή ο φαρμακοποιός ήθελε συνταγή για να δώσει τα φάρμακα, κάτι που δεν δέχθηκε ο ένας εκ των δυο  κατηγορουμένων. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου δεν πείστηκε ότι η Κατηγορούσα Αρχή κατάφερε να αποδείξει την ενοχή των δυο  κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, οι δυο κατηγορούμενοι στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 συνωμότησαν για να θέσουν φωτιά σε φαρμακείο καθώς και στο μηχανοκίνητο όχημα του φαρμακοποιού.

«Εν να σε κανονίσω»

Σύμφωνα με τη μαρτυρία που προβλήθηκε, ο πρώτος κατηγορούμενος απείλησε τον παραπονούμενο (φαρμακοποιό) ότι θα του κάνει κακό, αφού σύμφωνα με την κατ’ισχυρισμό μαρτυρία ήθελε να παίρνει φάρμακα χωρίς συνταγή. Υπάρχει μαρτυρία ότι ο παραπονούμενος δέχθηκε απειλή με τη φράση «εν να σε κανονίσω».

Στο Δικαστήριο κατέθεσαν συνολικά 9 μάρτυρες κατηγορίας.  Μέσα από την υπο αξιολόγηση μαρτυρία, στη σκηνή εντοπίστηκαν τέσσερις εστίες φωτιάς από ρίψη εμπρηστικών μηχανισμών τύπου μολότωφ, πέντε κομμάτια ύφασμα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σαν φιτίλια σε εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Στις 4 εστίες φωτιάς εντοπίστηκαν κομμάτια γυαλιού από σπασμένα μπουκάλια μπύρας που ανέδιδαν έντονη οσμή πετρελαιοειδών. Στις 4 εστίες πυρκαγιάς υπήρχαν εμφανή σημεία επιφανειακής καύσης εύφλεκτου υγρού που προκλήθηκαν από την ρίψη μολότοφ. Αφού ερευνήθηκε η σκηνή  η Πυροσβεστική  κατέληξε  στο συμπέρασμα ότι η σκηνή τέθηκε κακόβουλα.

Αξιολογώντας τη μαρτυρία το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι για τον πρώτο κατηγορούμενο δεν προκύπτει αποδεκτή μαρτυρία που να τον συνδέει με τα αδικήματα που κατηγορείται. Όσον αφορά στον δεύτερο κατηγορούμενο, η μόνη μαρτυρία που παρουσιάστηκε αφορά τα αποτελέσματα των γενετικών εξετάσεων σε επιπεδο φενετκού υλικού. Το Δικαστήριο έκρινε ότι η απογυμνωμένη ύπαρξη του γενετικού υλικού στον δεύτερο κατηγορούμενο δεν μπορεί να αποτελέσει ασφαλή βάση για καταδίκη του στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Για τους λόγους αυτούς το Δικαστήριο αποφάνθηκε να αθωώσει και απαλλάξει τους κατηγορούμενους.

Τους κατηγορούμενους εκπροσώπησαν οι Ρ. Ξιναρή για τον πρώτο κατηγορούμενο και Ι. Ιωάννου – Κ. Σοφοκλέους για τον δεύτερο.

Πηγή: offsite news

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy