Εκ νέου αναβολή στη δίκη για τις πολιτογραφήσεις

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για  σήμερα  Δευτέρα η ακροαματική διαδικασία στην ποινική υπόθεση, που αφορά τόσο στο ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού δικτύου Al Jazeera, όσο και σε γεγονότα στο πλαίσιο των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Νικολάτου.

Ο λόγος της αναβολής , ήταν ο θάνατος του πατέρα του προέδρου του Κακουργιοδικείου κ. Σταύρου.

Ως εκ τούτου, η διαδικασία ορίστηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 2023, στις 09:00.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, ο πρώην Bουλευτής ΑΚΕΛ, Χριστάκης Τζιοβάνη, ο Δικηγόρος, Αντρέας Πιττάτζης και ο εκ των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας του κ. Τζιοβάνη, Αντώνης Αντωνίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος Αντρέας Πιττάτζης απάντησε με μη παραδοχή στις κατηγορίες σε προηγούμενη δικάσιμο και θα οδηγηθεί εκ νέου στο δικαστήριο για ακρόαση, στις 8 και 9 Μαρτίου του 2023.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με αδικήματα συνωμοσίας για καταδολίευση της Δημοκρατίας και επηρεασμό δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του Νόμου, που κυρώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς.

Στην προηγούμενη δικάσιμο οι συνήγοροι υπεράσπισης ήγειραν με προδικαστικές ενστάσεις θέματα αναστολής της διαδικασίας, αλλά και κατάχρησης εξουσίας.

Η απάντηση της κατηγορούσας Αρχής επί των προδικαστικών ενστάσεων μεταφέρεται για τις 22 Φεβρουαρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy