Είσαι μοτοσικλετιστής; Έτσι θα αποτρέψεις πιθανή κλοπή της μοτοσικλέτας σου

Η Αστυνομία συμβουλεύει τους μοτοσικλετιστές

Η Αστυνομία συμβουλεύει τους μοτοσικλετιστές

Οι ιδιοκτήτες μοτοσικλέτας θα πρέπει να είναι πάντοτε προσεκτικοί με τη φύλαξη του οχήματός τους. Οι μοτοσικλέτες, αποτελούν συνήθως εύκολη λεία για τους κλέφτες.

Γι’ αυτό η Αστυνομία συμβουλεύει τους μοτοσικλετιστές, να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα ώστε να αποτρέψουν πιθανή κλοπή της μοτοσικλέτας τους.

·         Μην αφήνετε το όχημα σας ξεκινημένο έστω και για μερικά λεπτά, ούτε να αφήνεται το κλειδί στη μίζα επειδή θα επιστρέψετε σε λίγο. Πιθανόν να είναι αργά και η μοτοσικλέτα σας να μην είναι πλέον σταθμευμένη στο σημείο που την αφήσατε

·         Προτιμάτε να σταθμεύετε τη μοτοσικλέτα σας σε γκαράζ ή σε περιφραγμένο χώρο, στον οποίο είναι δύσκολο να υπάρξει πρόσβαση από τους επιτήδειους.

·         Χρησιμοποιήστε ειδικά συστήματα κλειδώματος (όπως κλειδαριές δισκόφρενων ή αλυσίδες) τα οποία λειτουργούν ως αποτρεπτικός μηχανισμός. Οι επιτήδειοι είναι λιγότερο πιθανό να προσπαθήσουν να κλέψουν μια μοτοσυκλέτα όταν πιστεύουν ότι η δουλειά τους θα είναι πιο δύσκολη ή πιο επικίνδυνη.

·         Όταν είναι βράδυ να σταθμεύουμε τη μοτοσικλέτα μας σε περίοπτο σημείο και όπου υπάρχει επαρκής φωτισμός, γιατί το σκότος ευνοεί τους κλέφτες.

·        Εγκαταστήστε συναγερμό, που δρα αποτρεπτικά για την κλοπή του οχήματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy