Εγκρίθηκαν οι κανονισμοί για λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής κατά Διαφθοράς

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Σχέδιο Κανονισμών που αφορούν τη σύσταση και λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Σχέδιο Κανονισμών που αφορούν τη σύσταση και λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Σχέδιο Κανονισμών που αφορούν τη σύσταση και λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, ανακοίνωσε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρασινού.

Σε γραπτή της δήλωση, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η κ. Παρισινού, ανέφερε πως οι κανονισμοί στοχεύουν στη ρύθμιση των ζητημάτων που αφορούν στον καθορισμό του τρόπου διεξαγωγής των εργασιών της Αρχής, της διαδικασίας κατά τις συνεδρίες της Αρχής και του τρόπου τήρησης των πρακτικών, τη διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης καταγγελιών ή/και πληροφοριών και στον καθορισμό της διαδικασίας συλλογής, επεξεργασίας και αξιολόγησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Όπως πρόσθεσε, οι κανονισμοί αποσκοπούν επίσης στον καθορισμό των λόγων και προϋποθέσεων για την υποβολή αιτήματος από την Αρχή με σκοπό τη συλλογή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή/και πληροφοριών και στον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής και ανάθεσης καθηκόντων των λειτουργών επιθεώρησης.

«Οι  Κανονισμοί, ετοιμάστηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως σε συνεργασία με την Αρχή η οποία είχε πρωταρχικό ρόλο στην διαμόρφωση τους, και αφού προηγήθηκε διαβούλευση με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η οποία συμφωνεί με την τελική τους διαμόρφωση», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy