Έφευγαν από Κύπρο φορτωμένοι παράνομα τσιγάρα- Σύλληψη τριών τ/κ

Σύλληψη τριών τ/κ

Σύλληψη τριών τ/κ

Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός αδασμοαφορολόγητων καπνικών προϊόντων από το Τμήμα Τελωνείων στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Στις 19 Μαρτίου 2023 μετά από σχετικό έλεγχο που πραγματοποίησαν λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, εντόπισαν στις αποσκευές τριών προσώπων, τουρκοκυπριακής καταγωγής, που θα αναχωρούσαν για το Λούτον του Ηνωμένου Βασιλείου, συνολικά 90.050 γραμμάρια καπνό για στριφτό τσιγάρο μάρκας Amber Leaf και Old Holborn και 64 κούτες (12.800 τεμάχια) τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος, το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ιχνηλασιμότητας.

Τα εν λόγω πρόσωπα συνελήφθησαν για αυτόφωρα τελωνειακά αδικήματα και τα καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν ως υποκείμενα εις δήμευση. Η συνολική δασμοφορολογική επιβάρυνση που αναλογεί στα κατασχεθέντα καπνικά προϊόντα ανέρχεται στις €19.476.

Στις 20 Μαρτίου 2023, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα  οδηγήθηκαν ενώπιον του  Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε διάταγμα τριήμερης κράτησής τους.

Στις 21 Μαρτίου 2023, τα υπό αναφορά εμπλεκόμενα πρόσωπα οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου το Τμήμα Τελωνείων προχώρησε στην καταχώρηση κατηγορητηρίων εναντίον τους. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εκδίκασε αυθημερόν τις υποθέσεις και επέβαλε σε κάθε ένα από τα κατηγορούμενα πρόσωπα την ποινή των €1.700.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy