ΕΕπικυρώθηκαν από Υπουργικό οι όροι εντολής Επιτρόπου Ισότητας

Άξονας πολιτικής με βαρύτητα η ισότητα λέει η Υπουργός Δικαιοσύνης

Άξονας πολιτικής με βαρύτητα η ισότητα λέει η Υπουργός Δικαιοσύνης

Το θέμα της ισότητας δεν είναι παρεμφερές ζήτημα για την Κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη αλλά ένας άξονας πολιτικής με βαρύτητα, δήλωσε σήμερα η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννα Κουκκίδη Προκοπίου, εκφράζοντας ικανοποίηση γιατί σήμερα επικυρώθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο οι όροι εντολής της εργασίας της Επιτρόπου Ισότητας, η οποία θα αρχίσει άμεσα να εργάζεται στο πλαίσιο αυτό σε συνεργασία με όλους τους κυβερνητικούς φορείς και θεσμούς, όπως είπε.

Η κ. Προκοπίου είπε, σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, πως από σήμερα αρχίζει ένας διαφορετικός και πιο έντονος συντονισμός των λειτουργών ισότητας που υπάρχουν σε όλα τα Υπουργεία. Σημείωσε πως πλέον οι λειτουργοί αυτοί, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την υλοποίηση των στόχων ισότητας του προγράμματος της διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη θα βρίσκονται υπό την εποπτεία και τον συντονισμό της Επιτρόπου Ισότητας, Τζόζης Χριστοδούλου, «γιατί θεωρούμε ότι αυτός είναι ένας πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος εφαρμογής των στόχων που έχουμε θέσει».

Η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως μέχρι σήμερα υπήρχε ως θεσμός της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Εθνικός Μηχανισμός για τα Δικαιώματα των Γυναικών υπό τη δικαιοδοσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Σε αυτό τον Μηχανισμό συμμετέχει ένα μεγάλος αριθμός γυναικείων οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και δυο τουρκοκυπριακές. Η προϋπόθεση είναι αυτές οι οργανώσεις να είναι επίσημα εγγεγραμμένες στο μητρώο της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρόσθεσε.

Ανέφερε πως γίνεται ένας συντονισμός από την Επίτροπο Ισότητας και πως οι σχετικοί όροι εντολής έχουν ανανεωθεί με αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η κ. Προκοπίου είπε πως θα γίνουν και άλλες συντονισμένες προσπάθειες σε συνεργασία με όλους τους Υπουργούς για το θέμα της ισότητας, τονίζοντας τη σημασία της θεσμοθέτησης της Επιτρόπου Ισότητας για να είναι ξεκάθαρος ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργεί με βάση στους στόχους που έχουν τεθεί.

Εξέφρασε τέλος τη βεβαιότητα ότι οι στόχοι για τα θέματα ισότητας θα υλοποιηθούν πολύ σύντομα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy