Έχεις σκύλο; Θα πληρώνεις ακριβά εάν τον πας βόλτα χωρίς λουρί

Ο νόμος θα καλύπτει το σακουλάκι για περισυλλογή περιττωμάτων

Ο νόμος θα καλύπτει το σακουλάκι για περισυλλογή περιττωμάτων

Τα τελευταία περιστατικά επιθέσεων σκύλων σε μικρά παιδιά μέσα σε ένα μήνα ανησύχησε τον βουλευτή της ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου. Την Πέμπτη 12 Μαϊου 2022 ο βουλευτής της ΕΔΕΚ κατέθεσε πρόταση νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής επί τη βάσει της οποίας  θα καταστεί αδίκημα ο περίπατος σκύλου από πρόσωπο, όταν ο σκύλος δεν είναι δεμένος με λουρί το οποίο να είναι συνδεδεμένο με το περιλαίμιό του.

Επίσης η μη κατοχή από πρόσωπο σακουλιού για περισυλλογή των κοπράνων του σκύλου,θα τιμωρούνται και με εξώδικο πρόστιμο ύψους εκατό (€100) ευρώ. 

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κ. Ευσταθίου  μιλώντας στην Offsite ότι με την πρόταση νόμου «θέλω να αναγκάσω τους  κατόχους σκύλων  να κρατούν σακουλάκι για να μαζεύουν τα περιττώματα, αλλιώς θα πληρώνουν. Επίσης, κανένας δεν μπορεί να μεταφέρει το σκύλο για περίπατο  χωρίς λουρί» .

Η πρόταση νόμου θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Περιβάλλοντος για να συζητηθεί. Ο κ. Ευσταθίου είπε ότι η πρότασή του δεν καλύπτεται από τον Περί Ευημερίας Νόμο.

Ο πρόεδρος του Κόμματος των Ζώων Κυριάκος Κυριάκου σχολιάζοντας την κατάθεση της πρότασης νόμου ανέφερε ότι «ο Περί Ευημερίας Νόμος καλύπτει τα όσα ζητεί ο κ.Ευσταθίου και θα μπορούσε να το ενσωματώσει σε αυτό το Νόμο».

Ο κ. Κυριάκου είπε ακόμα ότι «η επίθεση σκύλου πρέπει ακόμα και να ποινικοποιηθεί. Ακόμα, θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει κατηγοριοποίηση και να ξεχωρισει ποιοι σκύλοι πρέπει να φέρουν φίμωτρο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy