Δωρεά από Κίνα στη ΔΕΑ ύψους 10,000 ευρώ

Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο (ΔΕΑ), έλαβε δωρεά ύψους €10,000 από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο (ΔΕΑ), έλαβε δωρεά ύψους €10,000 από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο (ΔΕΑ), έλαβε δωρεά ύψους €10,000 από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας την 8η Αυγούστου 2022. Η δωρεά αυτή φέρνει τη συνολική συνεισφορά της Κίνας προς τη ΔΕΑ στις €20,000 από το 2019.

Οπως αναφέρει η ΔΕΑ σε ανακοίνωσή της, το 2022, αυτό το κονδύλι θα υποστηρίξει το έργο της για την Εκταφή, την Ταυτοποίηση και την Επιστροφή των λειψάνων των αγνοουμένων στην Κύπρο, με στόχο τον τερματισμό της αβεβαιότητας που έχει επηρεάσει τις οικογένειες για τόσα χρόνια.

Έως σήμερα, 1,027 αγνοούμενοι και από τις δύο κοινότητες της Κύπρου έχουν ταυτοποιηθεί και επιστραφεί στις οικογένειές τους για μια αξιοπρεπή ταφή.

Η ΔΕΑ βασίζεται στην στήριξη που παρέχουν οι δωρητές για την υλοποίηση του δικοινοτικού της έργου που ανακουφίζει τον πόνο των πληγέντων οικογενειών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο κύριος δωρητής της ΔΕΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy