Δολοφονία Θανάση: Δεν αποκλείεται οι ηθικοί αυτουργοί να είναι αξιωματικοί

Σε αποκαλύψεις για το περιεχόμενο του πορίσματος για τη δολοφονία του Θανάση Νικολάου προχώρησε ο ποινικός ανακριτής, Σάββας Μάτσας

Σε αποκαλύψεις για το περιεχόμενο του πορίσματος για τη δολοφονία του Θανάση Νικολάου προχώρησε ο ποινικός ανακριτής, Σάββας Μάτσας

Σε αποκαλύψεις για το περιεχόμενο του πορίσματος για τη δολοφονία του Θανάση Νικολάου προχώρησε στο Πρωτοσέλιδο ο ποινικός ανακριτής, Σάββας Μάτσας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ήταν η πιο δύσκολη υπόθεση για διερεύνηση», αφού «έγινε μια πολύ πρόχειρη, επιφανειακή, λανθασμένη από κάθε άποψη ιατροδικαστική και αστυνομική έρευνα». Επιβεβαίωσε ότι έχουν χαθεί σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης.

Εξέφρασε την άποψη ότι ήταν τόσο σοβαρή η αμέλεια από την αρχή σε τόσο καθοριστικά θέματα που δεν μπορεί να μην έγινε ηθελημένα. Δηλαδή παραποιήθηκε η αλήθεια σε πολλά γεγονότα.

Σε ερώτηση εάν έχει εικόνα ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες, απάντησε ότι «έχουμε εικόνα, εάν όχι για τους αυτουργούς, για τους ηθικούς αυτουργούς, οι οποίοι μπορεί να είναι και αυτουργοί. Όμως δεν προέκυψαν τέτοια στοιχεία που νομικά είναι δύσκολο να στοιχειοθετηθεί κάποιο αδίκημα εναντίον τους».  Δεν απέκλεισε οι ηθικοί αυτουργοί να είναι αξιωματικοί.

Ερωτηθείς εάν είναι από τον χώρο του στρατού, απάντησε θετικά. Λαμβάνοντας τον λόγο η μητέρα του Θανάση είπε ότι «οπωσδήποτε ήταν από τον χώρου του στρατού και τα προηγηθέντα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Υπάρχουν μαρτυρίες για bullying».

Ο κ. Μάτσας είπε ότι τα όσα είπε στη μαρτυρία του ο αρχιμανδρίτης για τα όσα περνούσε ο Θανάσης στον στρατό είναι φοβερά. Είναι πρωτοφανή και φοβερά. Διερωτώμαι πώς είναι δυνατό κανένας από τους αξιωματικούς στο στρατόπεδο που ανακρίναμε να μην έπεσε στην αντίληψή του (το bullying). Πρόσθεσε ότι ο Θανάσης βασανίστηκε πριν πεθάνει.

«Αποφασίστηκε από τους αρμόδιους ότι ήταν μικροπαράβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Αντριάνα Νικολάου, διερωτήθηκε «πού είναι η δικαιοσύνη από τη στιγμή που λείψανα του παιδιού είναι έξω από τον τάφο και περιμένει δικαίωση. Αυτή θα επέλθει μόνο όταν συλληφθούν οι δράστες».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy