Δικηγόρος συζυγοκτόνου Τρεμιθούσας: Ποιο το δημόσιο συμφέρον για τη δίωξή του;

«Πρόκειται για μια ιστορική υπόθεση, επειδή περιλαμβάνει το θέμα της ευθανασίας στην Κύπρο»

«Πρόκειται για μια ιστορική υπόθεση, επειδή περιλαμβάνει το θέμα της ευθανασίας στην Κύπρο»

Απεγνωσμένος για την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης του δηλώνει ο 76χρονος David Hunter, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της συζύγου του, Janice, που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην περιοχή της Τρεμιθούσας.

Ο δικηγόρος του, Michael Polak, δήλωσε στη Guardian ότι ο πελάτης του «είναι 76 χρονών και είναι απεγνωσμένος για την εξέταση της υπόθεσής τους». Σημειώνεται ότι ο Polak εκπροσωπούσε επίσης τη Βρετανίδα, η οποία είχε καταγγείλει ομαδικό βιασμό από Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα.

«Βρίσκεται υπό κράτηση για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι ξεκάθαρο, μετά την επίσκεψή μου στις Κεντρικές Φυλακές, ότι ανυπομονεί να βγει από εκεί μέσα», δήλωσε στο ίδιο μέσο ο Polak.

Συμπλήρωσε ότι «πρόκειται για μια ιστορική υπόθεση, επειδή περιλαμβάνει το θέμα της ευθανασίας στην Κύπρο. Ο David είναι αποφασισμένος να πολεμήσει σε κάθε του βήμα. Συνεχίζει να αναφέρει ότι έκανε τα πάντα με τη γυναίκα του. Είναι πολύ δύσκολο να δει κανείς ποιο είναι το δημόσιο συμφέρον στη δίωξή του για φόνο».

Η 49χρονη κόρη του, Lesley Cawthorne, δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας ο πατέρας της να επιστρέψει πίσω στο σπίτι, ώστε να μπορέσει να θρηνήσει όπως αρμόζει στη γυναίκα του. «Μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι καταβεβλημένος. Η πνευματική του υγεία μέλλον είναι χειρότερα απ ότι ήταν πριν».

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy