Δίχως τέλος η ταλαιπωρία για ταξιδιώτες προς Λάρνακα: «Έβαλα τα κλάματα»

Συνεχίζεται το δράμα των ταξιδιωτών στα αεροδρόμια λόγω έλλειψης προσωπικού σε αερογραμμές και σε προσωπικό επίγειας εξυπηρέτησης

Συνεχίζεται το δράμα των ταξιδιωτών στα αεροδρόμια λόγω έλλειψης προσωπικού σε αερογραμμές και σε προσωπικό επίγειας εξυπηρέτησης

Συνεχίζεται το δράμα των ταξιδιωτών στα αεροδρόμια λόγω έλλειψης προσωπικού σε αερογραμμές και σε προσωπικό επίγειας εξυπηρέτησης.

Ακόμα μια ιστορία ταλαιπωρίας με αναφορά στην Κύπρο φιλοξενεί σε άρθρο του το BBC. Συγκεκριμένα η οικογένεια Hunt από το Suffolk θα αναχωρούσε από τη Βρετανία για την Κύπρο αλλά η πτήση τους ακυρώθηκε δύο φορές από την αεροπορική εταιρεία.

Η Rachel Hunt ανέφερε ότι η πρώτη τους πτήση ακυρώθηκε, αφού είχαν φτάσει στο αεροδρόμιο του Gatwick. «Κάναμε όλο τον δρόμο για να έρθουμε στο αεροδρόμιο και πήραμε ένα μήνυμα SMS που μας έγραφε ότι η πτήση μας είχε ακυρωθεί, χωρίς άλλες πληροφορίες. Δεν υπήρχε κανένας εκπρόσωπος της εταιρείας στο αεροδρόμιο… νιώσαμε εντελώς μόνοι».

Τελικά, βρήκαν νέα πτήση δύο ημέρες και αποφάσισαν να κλείσουν ξενοδοχείο κοντά στο Gatwick. «Πήγαμε ξανά στην πύλη αναχώρησης για να λάβουμε ακόμα ένα μήνυμα SMS, το οποίο έγραφε ότι η πτήση ακυρώθηκε ξανά. Έχασα την πίστη μου. Την πρώτη φορά είπε ήταν ατυχία αλλά ήταν γελοίο να γίνει δεύτερη φορά. Έβαλα τα κλάματα».

Η Rachel εξήγησε στο BBC ότι είχε χάσει τη μητέρα της και οι διακοπές της στην Κύπρο θα ήταν μια αναγκαία «διαφυγή».

Με βάση τα στοιχεία της Hermes Airports, αμελητέος ήταν ο αριθμός των ακυρώσεων, την ώρα που η επιβατική κίνηση βρίσκεται σε σταθερή πορεία ανάκαμψης ύστερα από τη διαταραχή που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19.

Σύμφωνα με στοιχεία της Hermes, στο αεροδρόμιο Λάρνακας υπήρξαν συνολικά 223 καθυστερήσεις αφικνούμενων πτήσεων τον Μάιο από το Ηνωμένο Βασίλειο, που αντιστοιχούσαν στο 12% των συνολικών πτήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο. Καθυστερήσεις καταγράφηκαν και στον αντίστοιχο αριθμό αναχωρήσεων.

Στην Πάφο, τα προβλήματα βρετανικών αερομεταφορέων και εταιρειών επίγειας εξυπηρέτησης είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν καθυστερήσεις σε 264 αφικνούμενες πτήσεις, που αντιστοιχούσαν στο 26% του συνόλου, ενώ καθυστερήσεις σημειώθηκαν σε 294 αναχωρήσεις που αντιστοιχούσαν στο 29% του συνόλου.

Με βάση τα στοιχεία της Hermes ο αντίκτυπος σε ό,τι αφορά ακυρώσεις πτήσεων θεωρείται αμελητέος αφού στο αεροδρόμιο Λάρνακας ακυρώθηκαν 24 αφικνούμενες πτήσεις και ο αντίστοιχος αριθμός αναχωρήσεων τον Μάιο, ενώ στην Πάφο σημειώθηκαν ακυρώσεις 20 αφίξεων και 21 αναχωρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση της στοιχεία της επιβατικής κίνησης για τον Μάιο, ταξίδεψαν από και προς την Κύπρο σχεδόν 885.000 επιβάτες με την ταξιδιωτική κίνηση για τους πέντε πρώτους μήνες του 2022 να πλησιάζει τα 2,4 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, αερογραμμές όπως η British Airways,η EasyJet, η Tui και η Wizz Air έχουν προχωρήσει σε ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων. Πολλοί αποδίδουν τα προβλήματα που παρατηρούνται στα βρετανικά αεροδρόμια στις απολύσεις στις οποίες προχώρησαν οι αερογραμμές και οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης κατά την περίοδο των lockdown λόγω της πανδημίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy