Χριστοδουλίδης για Σουτζή: Επιτακτική η άμεση απελευθέρωσή του

Ανακοίνωση σχετικά με την παράνομη κράτηση του Ανδρέα Σουτζή από τις κατοχικές αρχές, εξέδωσε το επιτελείο του υποψήφιου για την προεδρία, Νίκου Χριστοδουλίδη

Ανακοίνωση σχετικά με την παράνομη κράτηση του Ανδρέα Σουτζή από τις κατοχικές αρχές, εξέδωσε το επιτελείο του υποψήφιου για την προεδρία, Νίκου Χριστοδουλίδη

Ανακοίνωση σχετικά με την παράνομη κράτηση του Ανδρέα Σουτζή από τις κατοχικές αρχές, εξέδωσε το επιτελείο του υποψήφιου για την προεδρία, Νίκου Χριστοδουλίδης.

Όπως σημειώνεται, ο κ. Χριστοδουλίδης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την παρατεταμένη παράνομη κράτηση του.

«Ενέργειες όπως αυτή, έναντι μάλιστα ενός ανθρώπου με δικοινοτική δραστηριότητα και συμμετοχή σε δράσεις υπέρ της επανένωσης της πατρίδας μας, είναι καταδικαστέες», σημειώνεται.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την παρατεταμένη παράνομη κράτηση του Ανδρέα Σουτζή από τις κατοχικές αρχές.

Η παράνομη σύλληψη και κράτηση εδώ και 14 μέρες του κ. Σουτζή, συνιστά κατάφορη παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.Ενέργειες όπως αυτή, έναντι μάλιστα ενός ανθρώπου με δικοινοτική δραστηριότητα και συμμετοχή σε δράσεις υπέρ της επανένωσης της πατρίδας μας, είναι καταδικαστέες.

Η άμεση απελευθέρωση ενός Ευρωπαίου πολίτη ο οποίος κρατείται παράνομα από τις κατοχικές αρχές είναι επιτακτική. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Κυβέρνηση θα πρέπει να ενισχύσει τις προσπάθειές της και ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση της ΕΕ για απελευθέρωση του κ. Σουτζή.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εκφράζει τη συμπαράστασή του προς τον κ. Σουτζή και την οικογένειά του, με την ελπίδα ότι άμεσα θα αφεθεί ελεύθερος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy