Χωρίς προβλήματα άρχισαν οι Παγκύπριες – 5 εξεταστικά κέντρα για κρούσματα

Η αρχή έγινε με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, στο οποίο εξετάζονται στο σύνολό τους οι περίπου 5.200 υποψήφιοι

Η αρχή έγινε με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, στο οποίο εξετάζονται στο σύνολό τους οι περίπου 5.200 υποψήφιοι

Ρίχθηκαν στη μάχη των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης οι υποψήφιοι, κάνοντας καλή αρχή, καθώς σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Δημήτρη Χανδριώτη, χωρίς προβλήματα λειτούργησαν τα 56 εξεταστικά κέντρα σε όλη την Κύπρο, με συνολικά πέντε ειδικά εξεταστικά κέντρα – ένα σε κάθε επαρχία – για τους υποψήφιους που έχουν προσβληθεί από τη νόσο COVID-19.

Η αρχή έγινε με το μάθημα των Νέων Ελληνικών, στο οποίο εξετάζονται στο σύνολό τους οι περίπου 5.200 υποψήφιοι.

Σε δηλώσεις του στο εξεταστικό κέντρο στο Λύκειο Μακαρίου Γ’ στη Δασούπολη, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Δημήτρης Χανδριώτης, ανέφερε ότι σε κάθε επαρχία λειτουργεί ένα ειδικό εξεταστικό κέντρο, με αίθουσα ειδικά διαμορφωμένη ώστε να μπορούν με ασφάλεια να παρακαθήσουν στις εξετάσεις οι υποψήφιοι που έχουν προσβληθεί από τη νόσο COVID-19.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι με COVID-19 μπορούν να παρακαθήσουν κανονικά στις εξετάσεις, σε αίθουσες όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι φέρουν προστατευτικές μάσκες, με ειδική διαρρύθμιση για την επιτήρησή τους, καθώς τα θρανία τους προστατεύονται με διαφανή Plexiglass παραπετάσματα. Στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, υπάρχει επίσης νοσηλευτικό προσωπικό για τη διαχείριση κρουσμάτων που ενδεχομένως να παρουσιάσουν συμπτώματα.

«Έχουμε συνολικά πέντε ειδικά εξεταστικά κέντρα, θεωρώ ότι θα διαχειριστούμε την κατάσταση και ελπίζουμε ότι δε θα έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων μεταξύ των υποψηφίων, αλλά να είναι ο ίδιος μικρός αριθμός που είχαμε και κατά τις εξετάσεις των τετραμήνων», είπε ο κ. Χανδριώτης, εκφράζοντας την ελπίδα να κυλήσουν όλα ομαλά, όπως και πέρσι.

Οι υποψήφιοι που δεν είναι κρούσματα της COVID-19, όπως αναφέρεται στο υγειονομικό πρωτόκολλο για τις Παγκύπριες Εξετάσεις και σύμφωνα με το ισχύον διάταγμα, δεν υποχρεούνται να φέρουν προστατευτικές μάσκες κατά την εξέταση. Σύμφωνα με το ίδιο πρωτόκολλο, στις αίθουσες τηρούνται μέτρα αποστασιοποίησης και σχολαστικής καθαριότητας, επαρκούς φυσικού εξαερισμού και απολύμανσης με αλκοολούχα διαλείμματα.

«Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διευθετήσεις για την οργάνωση των εξετάσεων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις και τα εξεταστικά κέντρα», πρόσθεσε ο κ. Χανδριώτης, εξηγώντας ότι έχουν στελεχωθεί και οργανωθεί πλήρως όλα τα σχολεία. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ανέφερε ότι προβλήματα της τελευταίας στιγμής πάντα υπάρχουν, όμως είναι όλα διαχειρίσιμα.

Ο κ. Χανδριώτης ανέφερε, ακόμα, ότι οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου, με τα μαθήματα των Ρωσικών, της Τεχνολογίας των Τεχνικών Σχολών – Θεωρητικής κατεύθυνσης και των Γραφικών Τεχνών. Τέλος είπε πως τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται γύρω στα μέσα του Ιουλίου.

Από την πλευρά του ο Υπ. Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψηφίους που μπαίνουν σήμερα στον αγώνα των Παγκύπριων Εξετάσεων. «Ευχές για καλή επιτυχία σε όλους/όλες! Ώρα να ανταμειφθούν οι προσπάθειες και οι κόποι σας», αναφέρει συγκεκριμένα, με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy