Χειροπέδες σε τρία άτομα για τις κλοπές στο mall της Λάρνακας

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας

Δύο άνδρες ηλικίας 27 και 37 ετών και μία γυναίκα 19 ετών συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και κλοπές από καταστήματα.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο ανώτερος υπαστυνόμος Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας «γύρω στις έξι το απόγευμα της Πέμπτης 26 Μαΐου, καταγγέλθηκε στο Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λάρνακας από υπεύθυνη καταστήματος, που βρίσκεται στο Metropolis mall, της πόλης, ότι μετά από έλεγχο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης διαπιστώθηκε ότι την προηγούμενη μέρα, άγνωστοι έκλεψαν ποσότητα ρούχων χρησιμοποιώντας συγκεκριμένου σχεδίου τσάντα».

Πρόσθεσε ότι «την Παρασκευή 27 Μαΐου και μετά από καταμέτρηση του αποθέματος του συγκεκριμένου καταστήματος, διαπιστώθηκε ότι κλάπηκαν γυναικεία και παιδικά ρούχα αξίας επτά περίπου χιλιάδων ευρώ».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιασμή «γύρω στις πέντε το απόγευμα της 27ης Μαΐου, καταγγέλθηκε στο Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λάρνακας από τον υπεύθυνο ασφάλειας του Metropolis Μall στη Λάρνακα, ότι εντοπίστηκε άγνωστο πρόσωπο, που είχε στην κατοχή του την συγκεκριμένου σχεδίου τσάντα, το οποίο μόλις αντιλήφθηκε τους φρουρούς ασφαλείας, την εγκατέλειψε και τράπηκε σε φυγή. Ο υπεύθυνος ασφαλείας διαπίστωσε ότι μέσα στη τσάντα υπήρχε ποσότητα ρουχισμού συγκεκριμένου καταστήματος και το παρέδωσε στην υπεύθυνη».

Σημείωσε ότι «η υπεύθυνη του καταστήματος διαπίστωσε ότι πάνω στα ρούχα που βρίσκονταν στην τσάντα, υπήρχαν συναγερμοί που κλάπηκαν προηγουμένως από το κατάστημα της. Η αξία του ρουχισμού ανέρχεται στα 330 περίπου ευρώ».

Μέλη του Τμήματος Μικροπαραβάσεων παρέλαβαν την τσάντα και ύστερα από έρευνα «διαπιστώθηκε ότι ήταν διαμορφωμένη/ ενισχυμένη κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μην ενεργοποιείται το σύστημα συναγερμού των καταστημάτων κατά την έξοδο απλήρωτων ρούχων. Για την υπόθεση ενημερώθηκαν εταιρείες ταχυμεταφορών και τα σημεία εξόδου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ μετά από αξιολόγηση κλειστών κυκλωμάτων καταστημάτων εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο ενοικιάσεως στο οποίο επέβαιναν τρία αλλοδαπά άτομα, δύο άνδρες ηλικίας 27 και 37 ετών και μία γυναίκα 19 ετών».

Τα τρία άτομα «εντοπίστηκαν όταν επέστρεψαν στο γραφείο ενοικιάσεως το αυτοκίνητο και ύστερα από έρευνες διαπιστώθηκε ότι έφτασαν στην Κύπρο στις 23 Μαΐου και διέμεναν στη Λάρνακα. Εντός του αυτοκινήτου ενοικιάσεως εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα των κλοπιμαίων καθώς και αποδείξεις αποστολής πακέτων, που ενδεχομένως αποδεικνύει πως είχαν στείλει κλοπιμαία περιουσία στο εξωτερικό, ενώ φαίνεται πως έγιναν κλοπές από εμπορικά κέντρα άλλων πόλεων της ελεύθερης Κύπρου».

Οι συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης τους.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy