Χάος στα αεροδρόμιο του ΗΒ: Πώς επηρεάστηκαν οι πτήσεις από και προς Κύπρο

Αριθμό καθυστερήσεων σε πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Αριθμό καθυστερήσεων σε πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Αριθμό καθυστερήσεων σε πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, προκάλεσε το αποκαλούμενο «χάος» που επικρατεί στα βρετανικά αεροδρόμια λόγω έλλειψης προσωπικού σε αερογραμμές και σε προσωπικό επίγειας εξυπηρέτησης.

Παράλληλα, με βάση τα στοιχεία της Hermes Airports, αμελητέος ήταν ο αριθμός των ακυρώσεων, την ώρα που η επιβατική κίνηση βρίσκεται σε σταθερή πορεία ανάκαμψης ύστερα από τη διαταραχή που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19.

Σύμφωνα με στοιχεία της Hermes, στο αεροδρόμιο Λάρνακας υπήρξαν συνολικά 223 καθυστερήσεις αφικνούμενων πτήσεων τον Μάιο από το Ηνωμένο Βασίλειο, που αντιστοιχούσαν στο 12% των συνολικών πτήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο. Καθυστερήσεις καταγράφηκαν και στον αντίστοιχο αριθμό αναχωρήσεων.

Στην Πάφο, τα προβλήματα βρετανικών αερομεταφορέων και εταιρειών επίγειας εξυπηρέτησης είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν καθυστερήσεις σε 264 αφικνούμενες πτήσεις, που αντιστοιχούσαν στο 26% του συνόλου, ενώ καθυστερήσεις σημειώθηκαν σε 294 αναχωρήσεις που αντιστοιχούσαν στο 29% του συνόλου.

Με βάση τα στοιχεία της Hermes ο αντίκτυπος σε ό,τι αφορά ακυρώσεις πτήσεων θεωρείται αμελητέος αφού στο αεροδρόμιο Λάρνακας ακυρώθηκαν 24 αφικνούμενες πτήσεις και ο αντίστοιχος αριθμός αναχωρήσεων τον Μάιο, ενώ στην Πάφο σημειώθηκαν ακυρώσεις 20 αφίξεων και 21 αναχωρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση της στοιχεία της επιβατικής κίνησης για τον Μάιο, ταξίδεψαν από και προς την Κύπρο σχεδόν 885.000 επιβάτες με την ταξιδιωτική κίνηση για τους πέντε πρώτους μήνες του 2022 να πλησιάζει τα 2,4 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, αερογραμμές όπως η British Airways,η EasyJet, η Tui και η Wizz Air έχουν προχωρήσει σε ακυρώσεις εκατοντάδων πτήσεων. Πολλοί αποδίδουν τα προβλήματα που παρατηρούνται στα βρετανικά αεροδρόμια στις απολύσεις στις οποίες προχώρησαν οι αερογραμμές και οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης κατά την περίοδο των lockdown λόγω της πανδημίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy