Χαμός στη Βουλή για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση – Πέρασε η πρόταση

Πέρασε η πρόταση για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία

Πέρασε η πρόταση για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία

Πέρασε (από χίλια μύρια κύματα) η πρόταση για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία.

Μετά από έντονους καυγάδες, απειλές και προσβολές μεταξύ των βουλευτών εντός της Βουλής, το Σώμα ενέκρινε την πρόταση νόμου.

Παρέμβαση Νικόλα 

Ως εξόφθαλμα αντισυνταγματική χαρακτήρισε την πρόταση για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ. «Η Βουλή δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει ποια είναι η διδακτέα ύλη. Η πρωτοβουλία αυτή θα παρεμποδίσει την διδασκαλία στο τέλος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος.

«Δεν μπορεί το Σώμα να εκβιάζεται σε οποιαδήποτε θέση πριν την ετυμηγορία του, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Πρόεδρος έστειλε επιστολές για παρεμβάσεις της Εκτελεστικής εξουσίας», είπε μεταξύ άλλων σε παρέμβασή της η Πρόεδρος της Βουλής.

Παρέμβαση βουλευτή ΕΛΑΜ Σωτήρη Ιωάννου

Εκ μέρους του ΕΛΑΜ μίλησε ο Σωτήρης Ιωάννου, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως το κίνημά του διαφωνεί και θα καταψηφίσει την πρόταση. «Δεν περιγράφεται τίποτα άλλο πέρα από μια αοριστολογία. Θα το δεχόμασταν υπό προϋποθέσεις. Αν λέγαμε την αλήθεια. Ότι τα φύλα είναι δυο, το αγόρι και το κορίτσι και αυτό ξεχωρίζει από τα όργανά τους. αν τους λέγαμε πώς να προστατευθούν από κινδύνους.

Δεν είναι αυτό που θα εφαρμοστεί στα σχολεία. Εφαρμόστηκε και σε άλλες χώρες και έχουμε παραδείγματα… Προκαλώ τον οποιονδήποτε να μας πει τι περιλαμβάνει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και γιατί πρέπει να είναι υποχρεωτική. Θέλετε να προστατεύσουμε τα παιδιά από τους βιαστές; Να το κάνουμε, να ψηφίσουμε πιο αυστηρές ποινές… όπως χημικό ευνουχισμό σε όλους τους βιαστές».

«Κάτω τα χέρια από τα παιδιά… χρειάζεται σεβασμός στην καθαρότητα και την ιερότητα της παιδικής ηλικίας…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΕΛΑΜ. «Δεν έχει σχέση αν είναι γκέι ή στρέητ, μόνο ο γονέας μπορεί να αποφασίσει για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών..», συμπλήρωσε.

Παρέμβαση Ανδρέα Θεμιστοκλέους

Τον λόγο πήρε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους.

«Δεν αναγνωρίζω σε κανέναν από αυτούς να τσαλαπατεί το Σύνταγμα και να καθορίζει κατά πόσο πρέπει οι βουλευτές να μιλούν σε αυτή την αίθουσα. Ντρέπομαι.. εδώ είναι ο ναός της Δημοκρατίας.

Μόνο στην Βόρεια Κορέα και κάποια υποσαχάρια παραλία ή κάποια φυλή του Αμαζονίου μπορεί να υπάρχει Βουλή που κάποιοι αποφάσισαν ότι οι βουλευτές δεν θα δικαιούνται να τοποθετηθούν για ένα υπό ψήφιση θέμα.

Το περιβόητο θέμα μας.. Διαβάζοντας κάποιος το προοίμιο του νόμου διαπιστώνει ότι όποιος κι αν το έγραψε καθοδηγείτο από έναν αρρωστημένο εγκέφαλο. Ζούμε αγαπητοί συνάδελφοι μια πορνική και ομοφυλοφυλοφιλική θύελλα. Να ξεκινήσουμε από την αντισυνταγματικότητα του νόμου. Γιατί άραγε είναι αυτός ο νόμος αντισυνταγματικός; Για πολλούς και διάφορους..

Πρώτος. Πήγε στην επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων.. Τα θέματα αυτά ρυθμίζονται από την επιτροπή παιδείας. Αλλά επειδή συνάδελφοι αγαπούν τα πιασάρικα θέματα και επέλεξαν αντί να πάνε στην αρμόδια επιτροπή.. έπρεπε να πάνε στην επιτροπή εμπορίου, θα υπήρχε πιο πολύ σοβαρότητα.

Δεύτερος λόγος. Είναι ξεκάθαρο μέσω Συντάγματος ότι το τι διδάσκεται σήμερα και ποιοι το διδάσκουν στα δημόσια σχολεία, δεν είναι δουλειά της Βουλής να τα καθορίζει.. είναι δουλειά της εξουσίας της Εκτελεστικής», είπε εισαγωγικά.

Για ρατσιστικό και ομοφοβικό λόγο από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο ο κ.Δαμιανού εκ μέρους του ΑΚΕΛ. «Να περάσετε έξω κύριε», του απάντησε ο κ.Θεμιστοκλέους.

Παρέμβαση ΑΚΕΛ και Αννίτας

Τραμπούκο της πολιτικής χαρακτήρισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τον ανεξάρτητο βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους. Σε έντονο ύφος και η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι θα διακόψει την ολομέλεια γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν στο Σώμα τέτοιες αναφορές.

Σ’έντονο ύφος η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ξανά ότι θα διακόψει τη Συνεδρία αφού βουλευτές διακόπτουν ο ένας τον άλλο. Στη συγκεκριμένη στιγμή η Αννίτα Δημητρίου απευθυνόταν στον βουλευτή του ΔΗΚΟ, Χρύσανθο Σαββίδη ο οποίος προσπάθησε να διακόψει την ομιλία της Αλεξάνδρας Ατταλίδου εκ μέρους των Οικολόγων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy