Χαμός με τη φωτογραφία γυμνής: Χωρίς άδεια λέει ο ΟκΥΠΥ – Διαψεύδει ο Κυριαζής

Ως μεμονωμένο συμβάν χαρακτηρίζει ο ΟκΥΠΥ τη φωτογραφία με γυμνή ασθενή σε Γενικό Νοσοκομείο

Ως μεμονωμένο συμβάν χαρακτηρίζει ο ΟκΥΠΥ τη φωτογραφία με γυμνή ασθενή σε Γενικό Νοσοκομείο

Ως μεμονωμένο συμβάν χαρακτηρίζει ο ΟκΥΠΥ τη φωτογραφία με γυμνή ασθενή σε Γενικό Νοσοκομείο. Δια του εκπροσώπου του, Χαράλαμπου Χαριλάου διαμηνύει ότι η φωτογραφία λήφθηκε εν αγνοία των συγγενών και της ίδιας της ασθενούς και επαναλαμβάνει ότι θα λάβει τα δέοντα μέτρα μετά από γνωματεύσεις των νομικών συμβούλων του οργανισμού.

«Είναι μια φωτογραφία που απεικονίζει μια δεδομένη στιγμή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ασθενής παρέμενε γυμνή στο κρεβάτι. Μετά από προκαταρκτική έρευνα που έχουμε κάνει φαίνεται ότι αυτό ήταν μια δεδομένη στιγμή. Εμείς θέλουμε να τονίσουμε εμφαντικά ότι ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτος. Αν υπάρχουν ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν. Απ’ την άλλη όμως δεν μπορούμε να μην κακίσουμε ότι αυτή η φωτογραφία λήφθηκε εν αγνοία της άρρωστης και των συγγενών και δημοσιοποιήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης». Ερωτηθείς ο κ.Χαριλάου για το αν οι συγγενείς δεν ήξεραν κάτι επανέλαβε ότι «βεβαίως ήταν εν αγνοία τους». Το άτομο που τράβηξε τη φωτογραφία είτε ήταν προσωπικό είτε ήταν επισκέπτης, είπε.

«Προχθές είχαμε ένα πολύ λυπηρό περιστατικό στην Κύπρο. Μια 40χρονη έχασε τη ζωή της στη γέννα. Ποτέ δεν μάθαμε σε ποιο νοσηλευτήριο ήταν, δεν έγινε όλος αυτός ο χαμός στα Μέσα αλλά για μια φωτογραφία αμέσως έγινε γνωστό το νοσοκομείο και έγινε χαμός στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Στο τέλος της μέρας διερωτόμαστε πού αποσκοπεί όλο αυτό», ανέφερε.

«Εκείνο που γνωρίζουμε εμείς είναι ότι για το συγκεκριμένο άτομο, δόθηκε ειδική άδεια σε συγγενή το οποίο βρισκόταν αρκετή ώρα κοντά της και λάμβανε αρκετή φροντίδα και δεν έχει κανένα παράπονο η οικογένεια. Δεν γνωρίζουμε τι είχε συμβεί τη δεδομένη στιγμή και το άτομο αυτό έμεινε εκτεθειμένο.

Ειδικά αυτούς τους μήνες αν επισκεφθεί κάποιος τα νοσηλευτήρια μας θα δει την τρομερή πίεση που δέχονται από περιστατικά που δεν δέχεται ο ιδιωτικός τομέας. Έλαβε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ ότι έπρεπε το θέμα».

Φιλοξενούμενος στο Πρωτοσέλιδο ήταν και ο δρ.Μάριος Κυριαζής ο οποίος δημοσίευσε τη φωτογραφία. «Πώς το ξέρουν ότι η φωτογραφία λήφθηκε χωρίς τη συναίνεση της οικογένειας; Οι συγγενείς που έδωσαν τη συγκατάθεση πάντως. Αυτό είναι προσπάθεια για να εκτροχιαστεί το θέμα. Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy