Μπουρλότο σε διαμερίσματα στη Λευκωσία από βραχυκυκλώματα

Δυο πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής

Δυο πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής

Δυο πυρκαγιές σε διαφορετικά σημεία ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής και τα ξημερώματα της Πέμπτης. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η πρώτη φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 το βράδυ της Κυριακής σε διαμέρισμα στον 5ο όροφο οκταώροφης πολυκατοικίας στη Λευκωσία.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πύλης Πάφου με δύο Πυροσβεστικά Οχήματα. Η πυρκαγιά, η οποία ήταν σε στεγνωτήριο ρούχων στην κουζίνα του διαμερίσματος, κατασβήστηκε από τον ιδιοκτήτη με τη χρήση πυροσβεστήρα, πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Εκ μέρους της Πυροσβεστικής έγινε επιθεώρηση και εξαερισμός.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, στην προσπάθειά του να κατασβήσει την πυρκαγιά, εισέπνευσε καπνό και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λευκωσίας με ασθενοφόρο. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, εκτεταμένες ζημιές έπαθε το στεγνωτήριο και μέρος του πάγκου της κουζίνας του διαμερίσματος. Μετά από διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, η οποία διενεργήθηκε σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, η πυρκαγιά φαίνεται να οφείλεται σε ηλεκτρικό πρόβλημα/ βραχυκύκλωμα.

Λίγο πριν τις 6 το πρωί της Δευτέρας η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον 2ο όροφο τετραώροφης πολυκατοικίας στην περιοχή Στροβόλου στη Λευκωσία. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή με δύο Πυροσβεστικά Οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 06:14.

Η πυρκαγιά ήταν στην κουζίνα του διαμερίσματος και κατασβήστηκε από τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Έγινε εκκένωση των ενοίκων των διαμερισμάτων και έρευνα σε όλους τους ορόφους για τυχόν παγιδευμένα άτομα. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, εκτεταμένες ζημιές έπαθε η κουζίνα του εν λόγω διαμερίσματος και ο εξοπλισμός της.

Μετά από διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, η οποία διενεργήθηκε σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ηλεκτρικής συσκευής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy