Αβέρωφ για μεταναστευτικό: Η Κύπρος δεν αντέχει άλλο- Θέλουμε στήριξη

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στις Βρυξέλλες

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στις Βρυξέλλες

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στις Βρυξέλλες. Ο κ. Νεοφύτου συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Roberta Metsola,  την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδια για τη Δημοκρατία και Δημογραφία κ. Dubravka Suica, με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Προϋπολογισμού κ. Johannes Hahn και με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής,  κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του ο κ. Νεοφύτου είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για όλα τα ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και συγκεκριμένα για την Κύπρο. Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σχοινά τα εξής:

«Ακόμη μια φορά να χαιρετίσω τον φίλο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Μαργαρίτη Σχοινά. Να τον συγχαρώ για το εξαιρετικό έργο που πραγματοποιεί στην Ευρώπη, μας κάνει υπερήφανους, είναι ένας πραγματικά φίλος της Κύπρου έχοντας ένα από τα πιο δύσκολα χαρτοφυλάκια που έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων πολιτών. Αγαπητέ μου κ. Σχοινά, ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Κύπρο είναι η παράτυπη και παράνομη μετανάστευση. Δεν αντέχει η Κύπρος άλλο και θέλουμε τη στήριξή σας σε αυτό το θέμα που έχει γίνει ήδη το δεύτερο, μεγάλο εθνικό μας ζήτημα».

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σχοινάς δήλωσε τα εξής μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Με χαρά υποδέχτηκα τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και καλό μου φίλο τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Είναι ακόμη μια φορά αλλά σίγουρα δεν είναι η τελευταία. Θα έχουμε και πολλές άλλες ευκαιρίες στο μέλλον να τα λέμε. Όντως σήμερα η επίσκεψή του μας βρίσκει σε μια κρίσιμη καμπή, γιατί συζητάμε δυο θέματα αιχμής και για την Ευρώπη και για την Κύπρο. Το πρώτο είναι το μεταναστευτικό όπου σε ευρωπαϊκό επίπεδο αρχίζουμε να προσεγγίζουμε την προοπτική μιας συνολικής συμφωνίας που θα φέρει την Ευρώπη επιτέλους με μια συνεκτική πολιτική μετανάστευσης, με ισχυρά σύνορα και πολύ ισχυρή αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών και σε αυτά τα πλαίσια είμαστε πλήρως ενήμεροι για το μεγάλο, ιδιαίτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος. Έχουμε ήδη υπογράψει ένα μνημόνιο συνεργασίας και είμαι σε καθημερινή επαφή με τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα σφαιρικά. Και στις ροές αλλά και στις ρίζες του φαινομένου και από εκεί που αυτοί οι άνθρωποι ξεκινάνε και εκεί από όπου διέρχονται. Το άλλο μεγάλο θέμα που συζητήσαμε είναι το ενεργειακό. Πλησιάζουμε στην Ευρώπη σε στιγμή ανάλογη με τα εμβόλια. Όπως και τα εμβόλια η Ευρώπη πήρε πάνω της το παιχνίδι και βρήκε λύσεις για όλους έτσι ακριβώς και στην ενέργεια αγγίζουμε αυτό το σημείο συμφωνίας.

Ήδη όπως θα έχετε δει οι τιμές της ενέργειας αποκλιμακώνονται θεαματικά και ως συνέπεια της αποτελεσματικής και αποφασιστικής βούλησης της Ένωσης να δράσει συντεταγμένα και είμαι σίγουρος ότι αυτόν τον χειμώνα θα τα καταφέρουμε. Προσβλέπουμε από το νέο χρόνο να έχουμε και ένα πιο ασφαλές γεωπολιτικό σκηνικό έτσι ώστε όλα τα πράγματα να μπουν σε μια σειρά.

Και πάλι καλώς ήρθες φίλε Αβέρωφ, κάθε καλό στον αγώνα σου».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy