Άσκηση αεροναυτικών δυνάμεων Κύπρου – ΗΠΑ

Περιελάμβανε σενάρια ημέρας και νύκτας

Περιελάμβανε σενάρια ημέρας και νύκτας

Άσκηση αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ, Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την κωδική ονομασία «CYPUSA 01/22» διεξήχθη την Πέμπτη. Η άσκηση έλαβε χώρα σε θαλάσσια περιοχή εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας και Περιελάμβανε σενάρια ημέρας και νύκταςπεριελάμβανε σενάρια ημέρας και νύκτας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας, στην άσκηση συμμετείχαν ένα ελικόπτερο «ΜΗ-60S» του Αμερικανικού  Ναυτικού, ένα ελικόπτερο AW-139 της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης της Διοίκησης Αεροπορίας,  η Άκατος «ΘΗΣΕΑΣ» της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, το Παράκτιο Περιπολικό «ΤΣΟΜΑΚΗΣ» της Διοίκησης Ναυτικού, καθώς και εξειδικευμένοι νοσηλευτές της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Τον επιχειρησιακό έλεγχο και συντονισμό των μέσων, που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας.

Η εν λόγω άσκηση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ σε θέματα που σχετίζονται με την Ε-Δ και γενικότερα τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy