Ασφαλτικά Δαλιού: Δεν αποδείχθηκε πουθενά ότι οχληρία και οσμές είναι απο εμάς

«Εμείς δεν θέλουμε με κανέναν αντιπαραθέσεις, εκείνο που ζητούμε είναι να μας αφήσουν να δουλέψουμε»

«Εμείς δεν θέλουμε με κανέναν αντιπαραθέσεις, εκείνο που ζητούμε είναι να μας αφήσουν να δουλέψουμε»

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας Prometheas Asphalt LTD, Βαρνάβας Λάμπρου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν έχουν διαφορές να λύσουν με κανένα και ιδιαίτερα με την κοινωνία των πολιτών.

«Εμείς γνωρίζουμε τις απαιτήσεις που έχουμε και τις εκτελούμε συνεχώς. Τα εργοστάσια μας λειτουργούσαν μέχρι  την ημερομηνία που έχουν κλείσει μετά από διάταγμα του δικαστηρίου ακολουθώντας πιστά τους νόμους. Εμείς δεν θέλουμε με κανέναν αντιπαραθέσεις, εκείνο που ζητούμε είναι να μας αφήσουν να δουλέψουμε», ανέφερε.

Κληθείς να απαντήσει κατά πόσο τα εργοστάσια σας προκαλούν κακό στην υγεία, ανέφερε ότι τα εργοστάσια βρίσκονται στην βιομηχανική ζώνη βαριάς οχληρίας κατηγορίας Α στην περιοχή Τσερίου. Ως τέτοια που είναι λειτουργούσαν από το 2008. Όλοι οι έλεγχοι  που έχουν γίνει από το τμήμα περιβάλλοντος και το τμήμα επιθεώρησης εργασίας δεν έχουν δείξει κάτι το οποίο να είναι σε βάρος της υγείας.

Πρόσθεσε επίσης ότι στο Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου, είχαν τοποθετηθεί μετρητές που καταμετρούσαν την ποιότητα του αέρα και έχουν καταδείξει ότι είναι πιο βεβαρημένη από την περιοχή εκεί.

Εμείς προσπαθούμε πάντα να λειτουργούμε στα πλαίσια των νόμων ακόμα και αν είχε αποφασιστεί η μετακίνηση μας από την περιοχή εμείς δεν καθησυχαστήκαμε και βελτιώσαμε τις εγκαταστάσεις, αντιρρυπαντικά φίλτρα και συστήματα που ακόμα και την ελάχιστη οσμή να μπορούσαμε να την περιορίσουμε στο μηδέν. Δεν λέμε ότι οι κάτοικοι Ιδαλίου λανθασμένα διαμαρτύρονται για οσμές. Οι οσμές δεν σημαίνει ότι επιβαρύνουν την υγεία.

Συμπλήρωσε επίσης ότι, δεν είναι μόνο το δικό τους εργοστάσιο στη περιοχή, αλλά περικλείεται από δύο βιομηχανικές ζώνες βαριάς οχληρίας, Γερίου και Τσερίου. «Δεν έχει αποδειχθεί ποτέ επιστημονικά ότι η οχληρία και οι οσμές οφείλονται στον Προμηθέα».

Δείτε ολόκληρη την συζήτηση εδώ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy