Αρνείται την επίθεση με μαχαίρι η Ουκρανή ύποπτη

«Η γυναίκα δήλωσε ‘μη παραδοχή’ στις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν και το Δικαστήριο»

«Η γυναίκα δήλωσε ‘μη παραδοχή’ στις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν και το Δικαστήριο»

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, παρουσιάστηκε την Τετάρτη αλλοδαπή γυναίκα, ηλικίας 55 ετών, η οποία δεν παραδέχθηκε κατηγορίες που αφορούν μεταξύ άλλων επίθεση με μαχαίρι εναντίον ομάδας Ρώσων πολιτών σε συγκέντρωση που είχαν στη Λάρνακα το βράδυ της 22ας Αυγούστου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας «σήμερα στην γυναίκα απαγγέλθηκαν κατηγορίες που αφορούν κοινή επίθεση, μεταφορά μαχαιριού εκτός κατοικίας, μέθη, ανησυχία, πρόκληση διασάλευσης της ειρήνης και οπλοφορίας προς διέγερση τρόμου, αδικήματα που διαπράχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 22 Αυγούστου στη Λάρνακα. Στις κατηγορίες αυτές είχε προστεθεί και άρθρο του ποινικού κώδικα που αναφέρεται σε θέματα ρατσισμού (κατηγορίες από τον Περί Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών Ρατσισμού και Ξενοφοβίας Νόμο)».

Πρόσθεσε ότι «η γυναίκα δήλωσε ‘μη παραδοχή’ στις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν και το Δικαστήριο όρισε την 5η Δεκεμβρίου ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με τους ίδιους όρους, δηλαδή υπέγραψε προσωπική εγγύηση ύψους δύο χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να παρευρεθεί στην επόμενη δικάσιμο».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, γύρω στις 21.30 της Δευτέρας, 22 Αυγούστου, 20 περίπου άνδρες, γυναίκες και παιδιά από τη Ρωσία συγκεντρώθηκαν σε περιοχή απέναντι από τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στη Λάρνακα, με στόχο να πραγματοποιήσουν ειρηνική πομπή με αυτοκίνητα εντός της πόλης για να γιορτάσουν τη δημιουργία της ρωσικής σημαίας.

Ωστόσο πριν την έναρξη της αυτοκινητοπομπής στο σημείο μετέβη μια γυναίκα ηλικίας 55 ετών, η οποία κρατώντας μαχαίρι φέρεται ότι κινήθηκε απειλητικά εναντίον των συγκεντρωμένων, μιλώντας στη μητρική της γλώσσα.

Μέλη της Αστυνομίας που βρίσκονταν στον χώρο παρενέβησαν και προχώρησαν στη σύλληψή της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy