Αρχίζουν οι εγγραφές για νέα σχολική χρονιά σε Γυμνάσια – Λύκεια

Από 21 μέχρι 23 Ιουνίου 2022 οι εγγραφές και Επιβεβαίωση Εγγραφών των μαθητών/μαθητριών Μέσης Εκπαίδευσης

Από 21 μέχρι 23 Ιουνίου 2022 οι εγγραφές και Επιβεβαίωση Εγγραφών των μαθητών/μαθητριών Μέσης Εκπαίδευσης

Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ενημερώνει πως οι εγγραφέςτων μαθητών/τριών της Α΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου και η επιβεβαίωση εγγραφών των μαθητών/τριών Β΄ και Γ΄ τάξεων Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΤΕΣΕΚ) για τη σχολική χρονιά 2022–2023, θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά από τις 21 μέχρι και τις 23 Ιουνίου 2022.

>>> Αναλυτικά το εγχειρίδιο εγγραφής εδώ 

Για την ηλεκτρονική εγγραφή των μαθητών στα σχολεία, θα τεθεί σε λειτουργία η Πύλη Ηλεκτρονικής Επιβεβαίωσης Εγγραφών στη διεύθυνση https://engrafes.moec.gov.cy/.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του ΥΠΠΑΝ:

Οι εγγραφές των μαθητών/τριών της Α΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου και η επιβεβαίωση εγγραφών των μαθητών/τριών Β΄ και Γ΄ τάξεων Γυμνασίων, Λυκείων και Β΄ και Γ’ ετών Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΤΕΣΕΚ) για τη σχολική χρονιά 2022–2023, θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά από τις 21 μέχρι και τις 23 Ιουνίου 2022 και όχι με φυσική παρουσία των γονέων/κηδεμόνων στα σχολεία.

Από 21 μέχρι 23 Ιουνίου 2022 οι εγγραφές και Επιβεβαίωση Εγγραφών των μαθητών/μαθητριών Μέσης Εκπαίδευσης

Οι γονείς/κηδεμόνες μπορούν να μεταβούν στη συγκεκριμένη Πύλη και μέσω του Διαδικτυακού Συνδέσμου (Banner) που θα ενεργοποιηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας: www.moec.gov.cy, από την Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022.

Οι γονείς/κηδεμόνες που για οποιονδήποτε λόγο δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την Πύλη Ηλεκτρονικής Επιβεβαίωσης Εγγραφών, θα πρέπει να παρουσιαστούν στη σχολική μονάδα, στην οποία θα φοιτήσει το παιδί τους, από την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, ώστε να διεκπεραιωθεί η εγγραφή ή η επιβεβαίωση της εγγραφής του παιδιού τους.

Σημειώνεται ότι, για το Α΄ έτος ΤΕΣΕΚ οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στις 20 και 21 Ιουνίου 2022 με φυσική παρουσία των μαθητών/τριών και γονέων/κηδεμόνων στις ΤΕΣΕΚ που επιθυμούν να εγγραφούν.

Επισυνάπτεται το εγχειρίδιο χρήσης για τους γονείς/κηδεμόνες της Πύλης Ηλεκτρονικής Επιβεβαίωσης Εγγραφών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy