Από το αεροδρόμιο Λάρνακας μεταβαίνουν στα κατεχόμενα οι τουρίστες

Τι αναφέρει ρεπορτάζ της Γενί Ντουζέν

Τι αναφέρει ρεπορτάζ της Γενί Ντουζέν

Η τουριστική σεζόν στα κατεχόμενα θα είναι καλύτερη από τις δύο προηγούμενες χρονιές, ωστόσο ο αριθμός των τουριστών δεν είναι στο επιθυμητό σημείο, με τους φορείς στον τομέα να μιλάνε για το «μη χείρον βέλτιστον» για φέτος.

Στο ρεπορτάζ της Γενί Ντουζέν ο πρόεδρος του συνδέσμου Τ/κ ξενοδόχων, Ντιμάγ Τσιαϊνέρ ανέφερε ότι πολλοί ξένοι τουρίστες προτιμούν το αεροδρόμιο Λάρνακας και να μεταβούν μετά στα κατεχόμενα και όχι το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Λόγω της οικονομικής κρίσης και των ακριβών εισιτηρίων δεν υπάρχει, πρόσθεσε, μεγάλη κίνηση κι από την Τουρκία.

Ο «υφυπουργός τουρισμού», Σερχάν Ακτούντς σημείωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στον τουρισμό είναι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων ενώ οι τουριστικοί φορείς στα κατεχόμενα επισημαίνουν ότι λόγω της οικονομικής κρίσης ο ντόπιος πληθυσμός δεν προτιμά για τις καλοκαιρινές του διακοπές τα ξενοδοχεία, όπως έκανε στο παρελθόν.

Πάντως, προστίθεται, λόγω του ραμαζανιού τον ερχόμενο μήνα, πολλά ξενοδοχεία έχουν ακόμα και 80% πληρότητα.

Κατά τον κ. Τσιαϊνέρ ένα επίσης σοβαρό πρόβλημα για τους ξενοδόχους είναι το υψηλό κόστος λειτουργίας λόγω των αυξήσεων.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου τ/κ ταξιδιωτικών πρακτόρων, Ορχάν Τολούν ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στα κατεχόμενα 30 ξενοδοχεία είναι κλειστά. Υπάρχει ρεύμα από την Τουρκία, πρόσθεσε, αλλά υπάρχουν μειώσεις στον αριθμό των ξένων τουριστών. Το προηγούμενο μπαϊράμι (γιορτή), είπε, οι αριθμοί ήταν προς τα κάτω και εξέφρασε την ευχή τον άλλο μήνα να είναι καλύτερα τα πράγματα

Για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, είπε, η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη, γιατί θέλουν να φέρουν ξένους τουρίστες, αλλά «ξένοι τουρίστες γιοκ». Κι αυτοί (οι πράκτορες) που θέλουν να στείλουν ξένους τουρίστες στα κατεχόμενα δεν μπορούν λόγω της ακρίβειας, πρόσθεσε.

Πέραν των μεγάλων ξενοδοχείων με καζίνο, σημείωσε, τα υπόλοιπα δεν θα φτάσουν – όσα είναι ανοικτά – ούτε το 50% της πληρότητάς τους.

ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy