Απεργούν αμισθί εδώ και 15 μέρες οι δεσμοφύλακες–«Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους»

«Είναι πρώτη φορά που στα χρονικά γίνεται απεργία στο Τμήμα Φυλακών. Είναι αμισθί δεν πληρώνεται κανένας»

«Είναι πρώτη φορά που στα χρονικά γίνεται απεργία στο Τμήμα Φυλακών. Είναι αμισθί δεν πληρώνεται κανένας»

Συμπληρώνονται σήμερα 15 ημέρες από την έναρξη της απεργίας των δεσμοφυλάκων, οι οποίοι ζητούν μισθολογική αύξηση και επιπλέον επίδομα.

Σήμερα θα έκλειναν την οδό Πινδάρου για τρεις ώρες, ωστόσο τα μέλη αποφάσισαν να αναστείλουν τα δυναμικά μέτρα όμως θα συνεχίσουν κανονικά την απεργία.

O Πρόεδρος του Κλάδου Δεσμοφυλάκων Γιώργος Μαλτέζος ανέφερε ότι με απόφαση της πλειοψηφίας των μελών του κλάδου δεν αποκόπηκε σήμερα ο δρόμος γιατί δεν ήθελαν να  δημιουργήσουν πρόβλημα στον απλό κόσμο.

«Δόθηκε και το υπόμνημα στον Αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ Χάρη Γεωργιάδη ο οποίος μας είπε ότι θα επιληφθεί του θέματος. Θα δώσουμε μία με δύο ημέρες περιθώριο στην κυβέρνηση να δούμε πως θα εξελιχθεί. Αν δεν υλοποιηθούν τα θέματα μας θα επανέλθουμε με δραστικά μέτρα από την Πέμπτη» ανέφερε ο κ. Μαλτέζος.

Συνέχισε λέγοντας, «Είναι πρώτη φορά που στα χρονικά γίνεται απεργία στο Τμήμα Φυλακών. Είναι αμισθί δεν πληρώνεται κανένας. Είναι δύσκολο αλλά είναι μεγάλη η αδικία. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω, θα πάμε μέχρι τέλους».

Αύριο όπως ανέφερε ο κος Μαλτέζος θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη των Κεντρικών Φυλακών.

Πηγή: SigmaLive

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy