Αντίδραση κατεχομένων για αγορά γαλλικών ελικοπτέρων από ΚΔ

Το «υπουργείο εξωτερικών» με νέα γραπτή ανακοίνωση αντέδρασε στη συμφωνία για προμήθεια γαλλικών ελικοπτέρων στην Κύπρο

Το «υπουργείο εξωτερικών» με νέα γραπτή ανακοίνωση αντέδρασε στη συμφωνία για προμήθεια γαλλικών ελικοπτέρων στην Κύπρο

Το «υπουργείο εξωτερικών» με νέα γραπτή ανακοίνωση αντέδρασε στη συμφωνία για προμήθεια γαλλικών ελικοπτέρων στην Κύπρο και σε πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη.

Σύμφωνα με το «υπεξ» η τ/κ πλευρά «έχει θέσει ως σύνθημα την εγκαθίδρυση εποικοδομητικών σχέσεων συνεργασίας μεταξύ δύο ‘κυρίαρχων ισότιμων κρατών’ στη βάση της αρχής της καλής ‘γειτονίας’. Από την άλλη πλευρά, η ελληνοκυπριακή πλευρά επιτάχυνε πρόσφατα τη μετατροπή του νησιού σε αποθήκη όπλων».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Κύπρος έχει υπογράψει συμφωνία πώλησης επιθετικών ελικοπτέρων με τη Γαλλία και έχει εντείνει τις προσπάθειές της για την προμήθεια πυραυλικών συστημάτων, συστημάτων ραντάρ και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού».

Υποστηρίζει ότι το Υπουργείο Άμυνας και ο ελληνοκυπριακός στρατός, όπως αναφέρεται στην Εθνική Φρουρά, «ο οποίος, εκτός από την προμήθεια όπλων και την αύξηση των στρατιωτικών ασκήσεων την τελευταία περίοδο, έβαλε ακόμη και Έλληνες κληρικούς να εξασκηθούν στην σκοποβολή, συνεχίζουν να τοποθετούν βαρύ οπλισμό» στην Πράσινη Γραμμή.

Τέλος, το «υπεξ» κατηγορεί την ε/κ πλευρά με το πρόσχημα της «κλιμάκωσης της έντασης» και προσθέτει ότι «υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας μαζί με τη ‘μητέρα πατρίδα’ Τουρκία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy